// Zorg algemeen

Na 3e ablatie AVNRT nog extrasystolen en 'roffels'

Ik heb al eerder eens op dit forum een vraag gesteld, toen noemde ik de aandoening Bouveret, inmiddels weet ik dat het AVNRT wordt genoemd. Kon inloggegevens en wachtwoord niet terugvinden. Ben onder nieuwe naam ingelogd dit keer.

Ik heb 2 weken geleden opnieuw een ablatie gehad die volgens de uitvoerend arts geslaagd is. Dit keer in het Universitair zkh te Bordeaux. Hier is een afdeling gespecialiseerd in EFO et ablaties. Olv een professor, Haissaguerre, die blijkbaar dé specialist is op dit gebied. Ben natuurlijk niet door hem zelf behandeld. Heb wel een betere indruk van het geheel: modernere apparatuur, veel personeel, hééél lang getest met medicatie…minuutje of 40 wel.

De nazorg/uitleg liet wat te wensen over. Het enige wat ik te horen heb gekregen is dat het niet zeker is dat dit probleem nu ook werkelijk blijvend is opgelost. Omdat het natuurlijk al 2x terug is gekomen. En dat de extrasystolen nog wel even kunnen aanhouden. Ik heb ook in de nacht na de ingreep een soort roffel gevoeld, tijdens mijn slaap. Zat toen nog aan de hartbewaking dus neem aan dat ze het gezien hebben en het niet verontrustend was. Ik heb nu nog steeds van die roffels waarbij mijn hart toch enkele, tot wat meer slagen, versneld. Het gaat wel vanzelf weer over, maar ik schrik me steeds een ongeluk omdat ik denk dat het wéér niet gelukt is. Dit gebeurt als ik in bed lig..soms ook ‘s nachts. Duurt echt niet lang, misschien tussen de 5 en 20 seconden.

Ik heb voor de ablatie Atenelol (1 x 50 mg per dag) gebruikt waarmee ik 48 uur voor de ingreep ben gestopt.

Mijn vraag is of de ’roffels' waarbij het hart echt wel even flink versneld, over gaan en hoelang dit kan aanhouden?
Verder voel ik me goed, het is vooral een mentaal probleem (angst, onzeker) over weer een teleurstelling. Het is nu zo heerlijk rustig in mijn lijf….. ik had de hartkloppingen op het laatst nl. echt bijna elke dag.

Alvast dank voor uw antwoord.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • C H avatar
  Fijn te horen dat de behandeling succesvol is geweest en dat u ondertussen klachtenvrij bent.

  0
 • A W avatar
  7 en een halve week verder en geen hartkloppingen meer gehad. Ook de extrasystolen en roffels zijn minder en soms voel ik ze een dag of meerdere dagen helemaal niet. Ieder mens/lijf reageert weer anders op eenzelfde behandeling. Zo heb ik geleerd op dit forum. Ik ben blij dat het kalm is geworden in mij al voel ik me nog niet helemaal de 'oude'. Elke dag een beetje beter. Waarom de eerste twee keren niet succesvol waren? Ik kan er alleen maar naar raden. Het heeft mij wel veel stress en 'in de hold'-tijd opgeleverd. Gelukkig kon ik naar Bordeaux waar het beter is verlopen. Waarschijnlijk hebben ze daar toch nog meer ervaring en kennis en beschikking over betere apparatuur, zo is mijn indruk. Ook daar krijgen af en toe Nederlanders (!) een behandeling.... Ik ben blij en hoop dat ik weer verder kan, gezond. Dank aan dit forum.

  0
 • H P avatar
  Komt het wel meer voor dat een ablatie AVNRT nog een keer gedaan moet worden?

  0
 • L D avatar
  Bordeaux wordt beschouwd als 1 van de ablatie-centra ter wereld.Ik kan op afstand niet met zekerheid beoordelen wat de ooraak is van uw klachten. In het algemeen is het een bekend verschijnsel dat mensen na een ablatie als het ware een verhoogde gevoeligheid hebben voor overslagen. Dit verdwijnt als regel weer vanzelf. Ieder mens heeft overslagen, maar alleen sommige mensen voelen ze.Ik weet natuurlijk niet of dit ook voor u geldt, of dat er ook echt meerdere slagen achter elkaar komen; dat is niet verontrustend, maar beschouwen we niet als normaal. Een ECG of Holter kan dit aantonen.U zegt het zelf ook al: teleurstelling en onzekerheid zal ook een rol spelen. Als u onderzocht bent in Bordeaux hoeft u in ieder geval niet bang te zijn dat er iets gevaarlijks gemist is.

  0

Je moet Inloggen om te reageren