// Zorg algemeen

Multiforme extrasystolen

Hallo ! Ik heb onlangs een holter gehad waarop multiforme extrasystolen te zien waren ,maar ook geisoleerde zowel als uit de kamers als uit de boezems. (Pacs en ves)Nu heb ik gelezen dat er bij multiforme extrasystolen meerdere "haardjes" in het hart zitten .Maar wat word hiernu mee precies bedoeld ,is dit littekenweefsel of is dat weer iets heel anders? En kunnen deze haardjes minder worden of blijft zoiets altijd wel aanwezig als je het hebt.Ik heb mijn levenlang geen hartkloppingen gehad maar heb het nu pas sinds een jaar. ,

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Betse ,Multiforme slagen wil zeggen dat er "tussendoor" of "extra" een hartslag uit de boezem of de kamer komt. En bij multiforme wil dat zeggen dat het vanuit verschillende plekken uit het hart kan komen. Hartcellen van de boezem of de kamer kunnen zelf vuren, daarmee bedoel ik dat hartcellen zelf in staat zijn om een prikkel uit te zenden, waardoor het hart samentrekt. Normaal loopt de prikkelgeleiding vanuit de sinusknoop, en trekt eerst de boezem samen en dan de kamers, maar bij een multiforme slag ligt de oorsprong van het ritme in de boezem of de kamer. Degene die ecg's beoordelen/lezen kunnen zien aan een breed of een smal complex of de slag in de kamer of de boezem wordt veroorzaakt. Zo'n multiforme slag is dus een extra slag. Vergelijk het met een steen die je in het water gooit. Waar de steen het water raakt, beginnen de golven te ontstaan. Bij een hart is dat vergelijkbaar. Hopelijk is het een beetje duidelijk..

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy