// Zorg algemeen

MRI na een HIS-ablatie

Geacht panel,Ik heb waarschijnlijk een meniscusbeschadiging van de rechterknie opgelopen. Volgende week een orthopedisch consult met r├Ântgenstralen.Mag ik met de ge├»mplanteerde ICD na een HIS-ablatie een MRI-scan van de knie laten maken. Of is het risico te groot vanwege verstoring door het magnetisch veld?Groet,

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • j b avatar
    Bedankt voor de snelle en duidelijke uitleg. In ieder geval geen MRI-scan.

    0
  • L D avatar
    Deze vraag komt vaker voor. Theoretisch kan een MRI bij een ICD-drager heel veel schade veroorzaken, zoals een gaatje in het hart, en kapotte ICD en draden. Dit wordt veroorzaakt doordat magnetische velden in de MRI via de ICD-electrodes omgezet worden in elektrische stroom. Deze elektrische stroom kan het hart verhitten op de plek waar de ICD-draad in het hart vastzit, en kan ook de ICD kapot maken.Alleen bij levenbedreigende situaties wordt een MRI dan toch gemaakt, maar alleen als er geen alternatieve manieren van beeldvorming zijn.In de praktijk gaat het dan vaak goed. Maar, we kunnen uw veiligheid niet garanderen. Bij u zijn dus de vragen: zijn er alternatieven (zoals CT-scan) en hoe belangrijk is de MRI.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy