// Zorg algemeen

MRI hart

In het kort:

Ben bekend met ritmestoornissen sinds 2003 (PAC's, PVC's, boezemtachycardieen) en neem elke dag een tabletje Metoprolol om ze een beetje te verminderen.

Alle testen gehad zonder aanwijsbare oorzaak, ben voor de rest gezond en geen risicofactoren.

Laatste echo liet een basaal verwijde RV en hyperdynamische functie in vergelijking met de laaste echo's, reden om een MRI aan te vragen in het Erasmus. Helaas werd ik gelijk in het tunneltje clausofoob en werd de test gestopt. In 2016 ook MRI hart gehad wat met veel moeite ging en waaruit geen afwijkingen naar voren kwamen, behalve dat mijn RV en LV gedilateerd zijn, maar wel in balans!

Ik heb het gevoel dat de extraslagen (soms tientallen per minuut) in de tijd (jaren) toenemen en wellicht is er toch iets structureel aan de hand en is MRI toch een goede optie, maar helaas die angst voor kleine ruimte .....

Mijn vraag aan een cardioloog op dit forum die ook gespecialiseerd is in de beeldvorming van het hart of er een alternatief is voor MRI die betrouwbare informatie kan leveren over de RV? open MRI, CT, 3D echo?

Alvast bedankt


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


REACTIES

Er zijn nog geen reacties

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy