// Zorg algemeen

MRI en stents

Onlangs adviseerde een dokter mij een MRI van mijn knie te laten maken wegens pijn en onduidelijke oorzaak. Ik werd verwezen naar een prive kliniek voor die MRI. Daar werd ik geweigerd voor de MRI vanwege de stents in mijn hart. De eerste 2 stents dateren van 14 jaar terug en de 3e stent is van 7 jaar terug.
Is de MRI van invloed op de stents en zo niet hoe krijg ik een verklaring dat de MRI op mijn kne veilig gedaan kan worden?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Er bestaat een website MRIsafety.com met daarop een uitgebreide lijst met onder andere stents die in de kransslagaders worden geplaatst en de veiligheid bij MRI scanning.Vaak is het zo dat een MRI scr van 3 Tesla of minder veilig gebruikt worden bij stents in de kransslagaders. Voor veel stents zijn specifieke veigheidstests verricht, maar niet voor allen, het is daarom belangrijk om vantevoren aan te geven dat je stents hebt in de kransslagaders. De radiologie-afdeling zal dan verder bepalen of het onderzoek veilig uitgevoerd kan worden, eventueel in overleg met je cardioloog.In jouw geval is het misschien verstandig om de radiologie-afdeling contact op te laten nemen met je cardioloog (mer, type stents etc.).Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy