// Zorg algemeen

mitralisklepprolaps en vsd

Hallo,

2 weken geleden heb ik een echocardiogram gehad van het hart.

Hier zijn 2 dingetjes op gezien. een klein vsd (vreemd genoeg horen ze deze niet) maar ze zien hem wel? 

Ik dacht juist dat die kleine gaatjes geluid maakte. Wat zijn de redenen dat deze soms niet hoorbaar zijn? mijn cardioloog had er eigenlijk niet echt een verklaring voor. 

daarnaast is gebleken dat ik een mvp heb. (mitralisklepprolaps).

de klep is overigens niet lek gelukkig. Ik hoef ook pas over een jaar of 4 terug te komen dus ik neem aan dat het allemaal wel mee valt. Enige wat ik een beetje gek vind is dat dat vsd nog nooit is gehoord en  ze hem nu ook niet horen maar wel  zien? 

Daarnaast heb ik al jaren geregeld last van hartkloppingen (vooral na inspanning ook zweten snel en ook hartkloppingen zo nu en dan in rust en duizelingen) 

Ik weet alleen niet of die klachten nou samen hangen met die klep of iets anders. 

 

m.v.g  


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp uw vragen, en begrijp ze ook in de zin dat ik ze ook zou stellen.Een klein VSD maakt, omdat het bloed snel door een klein gaatje stroomt, inderdaad als regel meer geluid, zodat het te horen moet zijn. Het zou mogelijk zo weinig kunnen zijn dat het niet meer in geluid resulteert, omdat het volume van de lekkage te gering is om turbulentie van het bloed te veroorzaken. Turbulentie (=wervelingen) van het bloed is wat je kunt horen met de stethoscoop. Ik kan en mag uw echo niet zien, en kan op afstand niet luisteren, maar dit lijkt mij de enige verklaring.Uw hartkloppingen na inspanning bij een prolaps kan verder onderzocht worden met een inspannings-ECG. Prolaps kan overslagen en kamer-tachycardieen veroorzaken. Ik stel voor dat u dat toch nog met uw cardioloog bespreekt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy