// Zorg algemeen

mitralisklepprolaps??

Goedemiddag,
Ik ben in 2011 voor de tweede maal aan mijn hart geopereerd, dit maal aan de mitralisklep. Sinds enige tijd ervaar ik een klik in mijn hartslag, vooral wanneer ik naar mijn linkerzijde draai. Verder veel boezemfibrilleren met als oorsrong de linker boezem. De klik is hoorbaar met het blote oor, verder toenemende vermoeidheidskkachten en steken vanuit het hart. In het verleden aan een ASD type 1 geopereerd, in '11 een mitralisklepring geplaatst. Ook helaas in het bezit van een pacemaker wegens SSS. In 2010 een ablatie, twee maanden geleden een tweede ablatie. In het voorjaar helaas een derde ablatie in het vooruitzicht.
Mijn vraag is of de klik die ik hoor kan duiden op regressie van mijn mitraliskkep? En zo ja, wat zijn de criteria coor een klepvervanging? Insufficientie was een jaar geleden graad 2, matig. Mijn pacemaker techneut is van mening dat de klik uit de mitralisklep komt, waarvoor ik terstond een afspraak heb gemaakt met een cardioloog.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    Goedemorgen,Als ik het verhaal goed begrijp bent u lang geleden geopereerd aan een ASD type 1 en in 2011 heeft u een zogenaamde mitraalklepplastiek (MVP) gehad. Vorig jaar is er met een echo een matige mitralisklepinsufficientie geconstateerd. Daarnaast een zogenaamd sick sinus syndroom (SSS, de sinusknoop van het hart geeft dan zeer wisselend pulsen door naar het hart) waarvoor u een pacemaker heeft en al 2 maal een ablatie (pogen van het doornemen van de stroombundel), met een 3de poging in het vooruitzicht. Pfoe, wat een ellende heeft u al achter de rug.... Een klik van de hartslag associeer ik meestal met een kunstklep, niet met een eigen slag (bij een MVP houdt u immers uw eigen mitraalklep). Wat zou kunnen is dat u een overslag van het hart (ventriculaire extrasystole= VES) hoort als een klik, nog beter hoorbaar als u op de linker zij draait. In ieder geval belangrijk dat uw cardioloog ernaar kijkt, hij/zij zal zeker een echo maken om te bezien wat er aan de hand is. Een operatie aan de mitraalklep komt ter sprake wer de klep ernstig lekt en u klachten heeft (de vermoeidheidsklachten die u noemt..). Het echo zal duidelijk maken wat te doen.Heel veel sterkte en groet van

    0

Je moet Inloggen om te reageren