// Zorg algemeen

Minimaze ablatie

Mijn man heeft afgelopen vrijdag minimaze ablatie ondergaan. Hart was na 1.5 dag weer van slag. Maandag cardioversie 6 min sinusritme. Dinsdag weer cardioversie zonder resultaat. We krijgen helaas de specialist niet te spreken, alleen de zaalarts. Hartslag is sinds de operatie rond de 115 a 120 slagen per minuut. Bij het bed op de uitslaapkamer zei degene die geopereerd had op mijn vraag over die hoge hartslag iets over dat hetautonome zenuwstelsel stukje uitgeschakeld was en dat het iets wel of juist niet doorgaf via de hersenen. Het was mij eigenlijk niet duidelijk maar mijn man was net wakker en ik ging er vanuit dat we nog wel een arts zouden spreken . Hij heeft er 5 dagen gelegen en we hebben onze vragen niet kunnen stellen helaas. Dus misschien is er hier iemand die ervaring heeft met deze operaties. Vraag 1. Zijn er meer mensen die echt zonder sinusritme naar huis zijn gegaan na minimaze ablatie en meerdere cardioversies. En is het daarna nog goed gekomen? En vraag 2. Heeft iemand na een minimaze ablatie zonder direct sinusritme ook een veel hogere hartslag dan voor de operatie? En is dat minder geworden? Mijn msn heeft nu med. Metoprolol en flecainide. En antistolling natuurlijk. Maar helpt vooralsnog niets. Zoals het nu is is hij slechter uit de o.k. gekomen dan hij er in ging. Toen had hij ook AF maar met metoprolol 80 a 85 slagen pm. Heeft van zichzelf rond 60 Dus dat was al heel vermoeiend. En dan nog iets. Hij heeft iedere keer in zijn ademhaling ineens een soort hikje. Iemand die dit herkent? En us dat overgegaan? Sorry voor het hele verhasl maar we zitten met heel veel vragen en hebben een afspraak voor ergens in september gekregen. De specialist zou mijn man nog bellen masr dat us ook niet gebeurd.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • N V avatar
    mevrouw ,Antwoord 1; na iedere hartoperatie, dus ook mini maze kan van zeer veel verschillende, meestal tijdelijke, hartritmes sprake zijn. Zo ook boezemfibrilleren. Het boezemfibrilleren kan uitgelokt worden door de operatie zelf of door de ontstekingsreactie in het hartzakje. Dit is niet ernstig. Na ritmechirurgie kun je pas eigenlijk na 3 maanden het definitieve ritme bepalen. Soms is het nodig enkele weken na de operatie nog eens een cardioversie te doen. Antwoord 2; na ablaties van de linkerboezem zowel via de lies als via chirurgie via de borstkas zien we heel vaak versnelde hartritmes. Dat hangt inderdaad samen met de tijdelijke ontzenuwing van het hart. Over het algemeen verdwijnt ook dit na enkele maanden. Indien dit niet het geval is kan het nodig zijn om als aanvullende behandeling via de lies de linkerboezem signalen te meten. en zonodig nog iets aan te passen. Antwoord 3; eigenlijk komt iedereen in eerste instantie slechter uit een operatie dan dat hij daarin ging. Zeker bij boezemfibrilleren. De conditie van iemand met langer bestaand boezemfibrilleren is heel slecht en moet tijdens de revalidatie weer helemaal opgebouwd worden. Ik vergelijk het met iemand die nog nooit heeft hard gelopen die 10 km wil gaan rennen. Dat vergt wat tijd en training. Antwoord 4; een hikje bij de ademhaling is ook niet ongebruikelijk. Het kan zijn dat door het genezingsproces de middenrifszenuw of de omliggende weefsels wat gezwollen zijn. Dit verdwijnt meestal ook vanzelf. Verder is het van belang te weten dat de behandeling van langer bestaand boezemfibrilleren heel moeilijk kan zijn. Zeker als de hartboezem verwijd is. Soms is het ook nodig na de mini-maze nog aanvullende cathether behandelingen te doen. Maar nogmaals de eerste maanden moeten rustig afgewacht worden. hartlongchirurg

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy