// Zorg algemeen

Mini Maze operatie

Ik lees vrij weinig over een herstelperiode na een mini maze operatie. Vandaar mijn vraag.
Ik moet binnenkort een mini maze operatie ondergaan in Breda. Heb ongeveer 8x een cardioversie ondergaan, die niets hielpen. Ik zou graag willen weten - en ik begrijp dat dit voor iedereen anders is - met welke periode ik rekening moet houden, zodat ik weer kan autorijden en aan het werk kan gaan (ik ben 65 jaar maar werk nog).

Met dank voor de beantwoording.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • L K avatar
    Hierbij speciaal mijn dank aan voor de steun die ik in een heel goed telefoongesprek met hem ondervond in het hierna genoemde succesvolle traject.Inmiddels ben ik al begin mei genezen verklaard, dankzij de Mini Maze, uitgevoerd door Van Putte van het St in Nieuwegein, op 2 februari 2016. Daarna wel 2x een terugval, en 2 x een effectieve ecv. Begin mei had ik al wekenlang een normaal sinusritme en een hartslag van ca 70. Sindsdien alle hartmedicatie gestopt en opgeruimd, ook de antistolling. Een feestdag! Begin van een nieuw leven. De vraag is waardoor dit niet 5 jaar eerder gebeurd is. 5 jaren met veel last en getob. Als ik begin 2010 in het St opgenomen was geweest ipv het UMCG, dan was deze ingreep waarschijnlijk ook al 5 jaar geleden gebeurd… Nu heb ik toevallig op eigen houtje dankij een bericht in de Volkskrant de weg gezocht en gevonden naar Nieuwegein, anders was er niks aan mijn kwaal gebeurd met alle nadelen vandien. Overigens ben ik mn. Dr Verberkmoes via deze site dankbaar voor het zeer goede en bemoedigende telefoongesprek dat mij gesterkt heeft op deze weg.

    0
  • N V avatar
    Geachte heer/mevrouw,In principe kunt u uit gaan van een opname in het ziekenhuis tussen de 3 en 5 dagen. Het herstel zal per persoon inderdaad afhangen of de operatie zonder complicaties verloopt. Zonder complicaties mag u wer u zich na ontslag uit het ziekenhuis goed voelt alles doen wat u wil en kan. Afhankelijk van eventuele pijnklachten en conditie zult u niet alles willen en kunnen. Echter, t.a.v. de wonden van deze kijkoperatie zijn er geen belemmeringen om auto te rijden of te werken. Wel is het zo t.a.v. autorijden dat u als verkeersdeelnemer zelf moet inschatten of u veilig een voertuig kunt besturen en eventuele bijwerkingen van medicijnen in acht dient te nemen. De gemiddelde ervaring die ik terug hoor van patienten waarbij ik een mini-maze operatie heb verricht is dat ze na een ruime week tot 14 dagen weer volledig hersteld zijn. Hopende uw vraag zo voldoende te hebben beantwoord.

    0

Je moet Inloggen om te reageren