// Zorg algemeen

MINDER INVASIEVE 4VOUDIGE BYPASS OPERATIE IN JESSA ZIEKENHUIS IN HASSELT BELGIE

Dit is niet zozeer een vraag maar wel een advies aan iedereen die vanwege vernauwingen in de aders, een bypass operatie, welke nog niet zeer accuut is, in het vooruitzicht heeft. Hier in Nederland is er geen enkel ziekenhuis of hartcentrum die minimaal invasief een bypass operatie uitvoert. Dit houdt kort gezegd in dat er ter hoogte van je tepels drie kleine sneetjes worden gemaakt waardoor er met camera 's geopereerd wordt. Verder wordt er een opening van ongeveer 5 cm  een paar mm boven je linkertepel gemaakt waardoor met speciale instrumenten geopereerd kan worden. Ze noemen het ook wel een keyhole of sleutelgatoperatie. Grote voordelen ervan zijn dat het borstbeen niet doormidden wordt gezaagd en dus ook niet met staaldraden weer aan elkaar gezet hoeft te worden. Hoesten en niezen na de operatie doet daardoor ook geen pijn. Ook is het op deze wijze niet altijd nodig aan een hartmachine aangesloten te worden, bij mij heeft het hart gewoon doorgeklopt tijdens de operatie, alleen de long is een half uurtje stilgelegd. Ik kan het iedereen aanraden, in het Jessa Ziekenhuis zijn ze zowel op de IC als de verpleegafdeling zeer kundig. En het team van dr. Yilmaz, de cardiochirurg die deze vorm van operatie meestal uitvoert, is fantastisch gewoon. Je hebt vooraf persoonlijk contact met je chirurg. Alleen een ding nog even uitzoeken van te voren, namelijk de vergoeding van je zorgverzekeraar, niet alle polissen vergoeden operaties in het buitenland. Ik ben op donderdag 21 januari geopereerd en was woensdag 27 januari alweer ontslagen uit het ziekenhuis. Afgelopen vrijdag zijn de hechtingen eruit gehaald. Ik ben nog wel snel vermoeid na een wandeling of na een beetje inspanning, zoals traplopen of uitgebreid douchen, maar dat is logisch , het blijft een operatie. Toch zou ik het zo weer doen, voor mij geen splitsing van het borstbeen...


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • m v avatar
  Duidelijk verhaal.ik hoor ook alleen maar positieve dingen over deze arts..en zou ook graag door hem geholpen willen worden.. Echter Izz zegt dat ik 20% zelf moet bijbetalen? als na de offerte van dit ziekenhuis wel toestemming zou geven.Dat is toch vreemd? Izz heeft slechts met Een ziekenhuis in Belgie een contract.. nl in Antwerpen. dit terwijl de operaties daar zelfs goedkoper zijn dan in Nl. ik heb gekozen voor een vrijw keuze ziekenhuis polis..ik noem het geen vrije keuze..als je geconfronteerd wordt met deze extra bijdrage..zeker niet bij deze zware operaties..vraag me dan ook af hoe u dit gedaan heeft? welke verzekering ed..Dank voor uw reactie!!

  0
 • A V avatar
  Blij dit te lezen krijg 16-2 weer een ablatie ,'5de' maar de kans dat deze slaag is heel klein. Mijn cardioloog in het jessa ziekenhuis denk dat dan een mini maze de enigste optie is. En dat wordt ook via deze techniek gedaan ;)

  0
 • M V avatar
  Fijn dat het bij u goed is gegaan!En u enthousiast bent over deze manier van opereren en dat dit voor u geschikt was.Bedankt dat u dit met iedereen wil delen.Veel sterkte met uw verder herstel.Met een groet,

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy