// Zorg algemeen

mijn lone af

Geachte heer en of mevrouw,Allereerst prettig om op deze site enkele vragen te mogen stellen waarvoor dank.Bij mij is lone af geconstateerd.Sinds een jaar ben ik vaker geconfronteerd met onregelmatige hoge hartslagen.Ik ben enkele keren middels infuus en een dagje opname weer hersteld.Ik gebruik na een opbouw in dosering nu alleen tambocor 200, na terugkerende klachten, inmiddels een keer of 6 tot 8.Soms duurde het een uur of 5 tot 9 wat overging middels infuus.Door de terugkerende klachten gebruik ik nu al langere tijd dus alleen tambocor 200.Ik heb nu een week of 4 geen opvallend probleem behalve vaak druk en hoofdpijn op mijn linker slaap en oogkas.Is hier mogelijk een relatie met mijn klachten en of tambocor?Mijn lichaam en waarden zijn allemaal in orde dus een onduidelijke oorzaak in mijn geval volgens de cardiologen voor mijn lone af. Bekende uitlokkende factoren zijn bij mij waarschijnlijk geen oorzaak. Ik heb een lage bloeddruk, lage hartslag, keurig gewicht, geen roken en matig drinken, geen aderverkalking enz.Waar ik weinig informatie over krijg of er niet is , is het volgende:Kan langdurige en jarenlange stress als ondernemer in een zeer moeilijke tijd de echte volledige oorzaak zijn?Als dit zo is kan ik bij een “normaal” leven ook zonder medicijnen of zonder de op hande zijnde ablatie ingreep volledig herstellen? of is de ingreep hoe dan ook nodig.Vast dank voor uw antwoord.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Met lone AF wordt bedoeld dat er geen aanwijsbare bekende oorzaak, zoals hoge bloeddruk, lekkende hartklep, schildklierprobleem, voor boezemfibrilleren gevonden kan worden. Uw situatie komt veel voor, er is niet voor niets een naam voor bedacht. Overigens zien we bij lone AF nog al eens dat het in de familie veel voorkomt; er wordt dan ook onderzoek gedaan naar een soort erfelijke aanleg.Stress is een moeilijk begrip, moeilijk te meten, maar daarom niet te verwaarlozen. Echter, stress zal niet de echte oorzaak zijn; het kan wel als een "uitlokker" gezien kunnen worden. Mijn ervaring is dat ook mensen met lone AF niet aan een behandeling ontkomen. Gelukkig is het wel zo dat de ablatie-behandeling zeer effectief is bij uw type AF. Uw andere klachten ken ik niet als bijwerking van tambocor; ik schrijf het veel voor en heb dus ervaring. Echter, het is ook weer niet uitgesloten. Mogelijk is uw bloeddruk te laag, want tambocor kan de bloeddruk verlagen. Ik adviseer u hier overleg met uw behandelaar.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy