// Zorg algemeen

mijn hart is van slag

Soms zitten er 2 weken tussen, soms 2 maanden en dan heb ik er opeens (zonder voor mij aanwijsbare aanleiding) weer last van: mijn hart is van slag (fibrilleren).

Wat is de oorzaak? ; wat is de directe aanleiding? ; kan ik het voorkomen? is het gevaarlijk? ; moet ik actie ondernemen en wanneer? (naar het ziekenhuis, huisarts, hartfimpje, extra medicatie, wachten tot het over gaat?)


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • j v avatar
    Dank voor de reactie. In algemene zin zijn wel een paar vragen beantwoord, maar blijven toch nog mijn vragen: is het gevaarlijk? ; wachten tot het over gaat of actie ondernemen (naar ziekenhuis) ;Ene cardioloog zegt: "meteen komen en melden op de cardiopoli", de andere cardioloog zegt: "Je hoeft geen 24 uur te wachten voordat je naar hier komt". "Pak maar een extra pilletje sotalol, dan gaat het mogelijk wel over".Wat is wijsheid?

    0
  • M V avatar
    Er is geen duidelijke oorzaak voor boezemfibrilleren aan te wijzen. Er zijn veel factoren die alleen of tezamen boezemfibrilleren veroorzaken. De belangrijkste oorzaak is een hoge bloeddruk, maar ook hartklepafwijkingen, atherosclerose (aderverkalking) van de kransslagvaten, hartfalen, obesitas (overgewicht), longziekten of schildklieraandoeningen kunnen boezemfibrilleren veroorzaken. De bouw en structuur van de boezems spelen een rol, zoals de dikte en de rangschikking van de spiervezels.De actie die u onderneemt is afhankelijk van de klachten die u erv. Bij de eerste keer moet de diagnose nog gesteld worden en loopt het via huisarts huisartsen post naar de cardioloog.Heeft u er vaker last van gehad is de stap naar het ziekenhuis veel makkelijker. In het ziekenhuis wordtEn inderdaad allemaal onderzoeken gedaan.Het hartfilmpje wordt gemaakt om het ritme vast te stellen, gaat het om Boezemfibrilleren dan wordt daar de zorg voor gestart.Vaak moet je een langere periode antistolling gebruiken voordat het ritme weer met een shock in een normaal ritme (via de sinusknoop) gebracht kan worden, dat gebeurd via een opname. Waarbij u nuchter naar het ziekenhuis komt, in slaap gebracht wordt en een stroomstoot toegediend krijgt, dit reset uw hart en zou het ritme weer normaal moeten maken. Dit kan vaker nodig zijn.Heeft u al vaker een shock gehad en het blijft terug komen dan kan er besloten worden dat via een ablatie uw ritmestoornis onder controle te brengen. Dit wordt ook via een ziekenhuis opname gedaan. Hoop dat het duidelijk is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy