// Zorg algemeen

Midrange Hartfalen

Ik zal me eerst even voorstellen...

Mijn naam is uut 't Zeeuwse Middelburg, vrijgezellig en met een verslaving... fietsen en met een hartprobleem dus, pfft:(, blijf geloven dat er ooit een oplossing komt voor chronisch hartfalen, heb er zelf nooit om gevraagd, waarschijnlijk een ontsteking heeft hier voor gezorgd.., ik blijf geloven, dromen dat het ooit goed komt..

Hieronder mijn vraag..

Groet, 


Beste ICD gelukkigen,

Wellicht heeft iemand er een antwoord op, kom er zelf niet zo snel uit.
 
Sinds bijna 11 jaar heb ik een ICD (vorig jaar kreeg in mijn 3de) eigenlijk gaat alles goed, ben verbeterd in de NYHA klasse, van 3 naar NYHA 1, dus weinig beperkingen en de medicijnen werken voor me.
De therapie Ace-Inhibitors (Lisiniprol) en Betablokkers (Carvedilol) hebben hun werk gedaan.
Fiets gemiddeld weer 20 km per dag, heb geen werkverplichting, rijbewijs weer terug, toch voel ik een gemis, voel me een beetje buiten de maatschappij staan ondanks het vrijwilligerswerk wat ik doe.

Sta aan de zijlijn is mijn gevoel, te jong 55. 

Wat mij de laatste tijd opvalt, de zogenaamde nieuwe klasse hartfalen "midrange ejectiefractie", ik zit hierin met een 45% EJ, de medische wereld heeft nog geen antwoorden begrijp ik, heeft iemand hier ook ervaring mee?

Zijn Ace-remmers en Betablokkers wel noodzakelijk in deze klasse, of kan de dosering worden aangepast?

Groet en geluk,

https://cvgk.nl/2018/01/15/is-de-aanbevolen-therapie-voor-hartfalen-met-midrange-ejectiefractie-gepast/

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • E V avatar
    Excuseer me voor mijn late reactie, maar alsnog bedankt voor de uitleg.Neem de medicatie trouw en het gaat eigenlijk best goed.2007 NYHA 3 EJ 11%, nu NYHA 1 EJ 45% en fiets zo'n 20 kilometer gemiddeld per dag, nu 3500 km in 6 maanden:)Het biventriuclair pacen is gestopt sinds 2 jaar en heb nu een "simpele ICD" de derde...Ik weet niet of ik me zorgen moet maken, maar mijn rusthartslag is wat aan de hoge kant 72 BPM gemiddeld geen ritmestoornissen trouwens.De cardioloog heeft Ivabradine voor geschreven, maar zelfs als ik 2,5 mg inneem daalt mijn hartslag naar 45 BPM, dit voelt niet goed.Kortom is die 72 BPM een risicofactor in dit geval?

    0
  • L avatar
    Je stelt een belangrijke en zeer moeilijk te beantwoorden vraag: "gelden de richtlijnen voor behandeling van (ernstig) hartfalen ook voor mid range hartfalen?"Mid-range hartfalen betekent een ejectiefractie van 41 tot 50%, een iets verminderder pompfunctie. Er bestaat ook hartfalen met "normale" pompfunctie, (ejectiefractie boven de 50%) en hartfalen met ernstig verminderde pompfunctie (onder de 40% dus). De hartfalenstudies waarin geneesmiddelen en pacemakers (ICD's) zijn getest, hebben zich met name gericht op deze laatste groep. Voor mid range is het daarom nog onzeker of middelen zoals ACE-remmers en Betablokkers (net zo) goed zijn. Het is zeer van belang om bij deze patienten bijkomende ziekten zoals hoge bloeddruk, diabetes en boezemfibrilleren goed te behandelen. Meestal worden daarom toch aan deze groep betablokkers en ACE-remmers gegeven. Ook kan het zijn dat juist door het geven van deze middelen, soms in combinatie met biventriuclair pacen, de ejectiefractie is gestegen tot boven de 40%.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy