// Zorg algemeen

Metroprolol waarom?

Ik slik metroprolol ik heb een infarct gehad en in twee kransslagaders zitten een aantal stents. Ik heb aderverkalking en hoog familiere cholesterol Moet ik voor altijd metroprolol slikken en waarom eigenlijk? Het remt mij af tijdens het sporten en ben erg moe door deze medicatie. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L 6 avatar
  @ , ben je arts of iemand met een medische achtergrond?

  0
 • J O avatar
  Medicijngebruik in overleg met arts.Bètablokkers werken remmend op de aanmaak van melatonine en zorgen voor verliezen aan voedingsstoffen, zoals Q10, zink en vitamine B. Dit kan mede je klachten verklaren. Bij hartklachten spelen onder andere factoren als voedingspatroon en tekorten aan diverse voedingsstoffen een rol.

  0
 • P T avatar
  Dat is een goede vraag.Metoprolol is een bètablokker. Deze categorie medicijnen verlaagt de hartslag in rust en bij inspanning en heeft een bloeddrukverlagend effect. Betablokkers horen in het 'standaardpakket' medicijnen na een hartinfarct. Met name als er sprake is van achteruitgang van de pompfunctie van het hart na een hartinfarct, verlagen bètablokkers het risico op plotse hartdood. Dan werken ze dus echt beschermend.De bijwerking die u beschrijft is kenmerkend voor bètablokkers. Soms helpt het om de dosering dan wat te verlagen, maar dat zijn zaken die u altijd eerst met uw eigen cardioloog moet bespreken. Een belangrijk punt in de overweging is dan onder andere de pompfunctie van het hart na het infarct (als de pompfunctie normaal is, is er vaak wel mogelijkheid tot dosisverlaging).

  0

Je moet Inloggen om te reageren