// Zorg algemeen

Metropolol of atenolol

Kunt U mij het verschil vertellen tussen metropolol en atenolol?Ik had Metropolol maar werd verward en sprak alsof ik aangeschoten was krijg nu atenolol maar wat is het verschil?

Vr.groeten,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • J O avatar
  B├Ętablokkers remmen de aanmaak van melatonine en zorgen voor verlies van voedingsstoffen, waaronder Q10 en vitamine B. Het ene of het andere middel kan nog enigszins uitmaken in de bijwerkingen.

  0
 • C H avatar
  Antwoord van : Dat zijn heftige bijwerkingen die u beschrijft. Het is voor mij helaas niet mogelijk u een advies te geven zonder meer details te weten over uw specifieke situatie. Ik adviseer u dan ook dit met uw eigen cardioloog te bespreken. Hij zal stellig raad weten!

  0
 • F B avatar
  Dank voor uw snelle antwoord,ik las in een blad over een Zweedse test over betablokkers dat metropolol echt het middel was wat je ook heel goed beschermde tegen hartinfarct enz.maar ik ben er echt beroerd van,ben mijzelf niet meer voor mijn gevoel is het met atenolol beter maar ik blijf maar zo bleek met spierwitte lippen en dat ziet er zo ziekelijk uit,kan dit ook door de lage bloeddruk van 117/75 hartslag 60 komen met pacemaker omdat ik zelf iets van 48 hebheb 3 ablaties gehad en 1 minimaze geen fibrileren meer wel bij grotere inspanningen brede qrs top 140m/s wat dan overgaat in trillingen in de kamer van 300 p.m.gedurende 3 sec.dus geen alpe d,huez meer voor mij maar die betablokkers is een ramp als je nog een beetje sportief bezig wilt zijn,heeft u geen goede tip voor mij?Vr.

  0
 • H x avatar
  Ik had bij metoprolol veel last van nare dromen,zelfs hallucinaties, bij overstappen atenolol geen last..

  0
 • A M avatar
  Het zijn beide betablokkers met Het zelfde werkingsmechanisme. De stoffen gedragen zich echter qua bijwerkingen -profiel soms verschillend. Zo bereikt metoprolol bijv het hersenweefsel makkelijker. De bijwerking die u beschrijft kan daarmee worden verklaard. Echter, als er problemen zijn met de nierfunctie heeft metoprolol juist weer de voorkeur. Naast deze 2 middelen zijn er nog vele andere betablokkers te koop. Ze verschillen in de praktijk weinig. Als er een niet wordt verdragen is er vrijwel steeds eentje te vinden waar het wel mee lukt

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy