// Zorg algemeen

Metropolol in combinatie met Flecainide

In 2016 boezemfibrilleren en kreeg toen 100 mg metropolol en werkte prima met bloeddruk 115 om 77 en hartslag 57. Nu in 2018 opnieuw boezemfibrilleren en opname ziekenhuis voor observatie met echo, fietstest.. metropolol verlaagd naar 50 mg en Flecainide 100 mg gekregen. Nu is mijn hartslag erg laag met 50 en bloeddruk hoger met 140 om 90. Had ik niet beter opnieuw op 100 mg metropolol ingesteld kunnen worden. Zie nu enkel achteruitgang in hartfrequentie en bloeddruk. Of beschermt de Flecainide beter tegen het boezemfibrilleren en is dat het waard. Zit vol twijfels over deze aanpassing.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Is een bloedverdunner altijd nodig bij na boezemfibrilleren? Mij cardioloog stelt dat het nog niet nodig is. Status 1 bloeddruk blijft binnen de 140 85.

    0
  • L D avatar
    Metoprolol verlaagt de hartfrequentie en bloeddruk en dat is vaak gewenst. Echter, bij het type boezemfibrilleren dat typisch in rust of ‘s nachts begint kan metoprol ook boezemfibrilleren bevorderen. Dit kan een overweging van uw cardioloog zijn geweest.

    0

Je moet Inloggen om te reageren