// Zorg algemeen

Metoprolol Selokeen ZOC / Metoprolol (tartraat)

Hallo,

Ik slik al sinds 2004 een betablocker en de laatste jaren Metoprolol (tartraat). Een tijdje geleden kreeg ik van de apotheek Metoprolol Selokeen ZOC. Nu heb ik weer Metoprolol (tartraat) gekregen. Wat is het verschil en merk ik er zelf iets van als ik weer overga op een andere type?

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • H V avatar
  Mag ik vragen welke fabrikant Metoprolol tartraat in retard vorm produceert ? Voor zover ik weet is alleen Succinaat als Retard in de handel. Ik kreeg in eerste instantie Selokeen, later Metoprolol SUCCINAAT. Ik ben daar vreselijk ziek van geweest. Ga maar eens zoeken als je al ziek bent waar het vandaan komt. Uiteindelijk heb ik een link gevonden op internet en dit aan de apotheek voorgelegd. Ik kon Metoprolol Tartraat krijgen maar dit was niet beschikbaar in Retard dus i.p.v. van 1x daags Selokeen 100 mg doseren werd het 2x daags Metoprolol Tartraat 50 mg. Ik lees net dat mijn zorgverzekeraar een preferentiebeleid gaat hanteren. Ik kan in de lijst met beschikbare Metoprolol geen Tartraat Retard vinden dus waarschijnlijk wordt het weer 2x daags Metoprolol Tartraat.

  0
 • F S avatar
  metoprolol tartraat is ook in retard vorm verkrijgbaar

  0
 • B M avatar
  hartelijk dank voor uw antwoord. Het is mijn nog niet geheel duidelijk m.b.t. tartraat..... Is dit dan een betablocker zonder vertraagde afgifte? En moet deze dan 2 x daags genomen worden? ,

  0
 • F S avatar
  Selokeen is de merknaam en metoprolol is de stofnaam. Het betreft dus hetzelfde middel. Een enkele keer komt het voor dat iemand beter reageert op het middel van fabrikant A dan van fabrikant B. Dit heeft dan naar alle waarschijnlijkheid te maken met de hulpstoffen die gebruikt worden om het middel te maken en niet met de werkzame stof.De toevoeging Zoc bij Selokeen Zoc betekent dat het een variant is met vertraagde afgifte die maar 1x dgs hoeft te worden ingenomen. Bij de metoprolol wordt dit benoemd als metoprolol retard.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy