// Zorg algemeen

Metoprolol en bradycardie

Geachte heer ,

Ik gebruik al jaren metoprolol met vertraagde afgifte tegen allerlei ritmestoornissen (PVC's, PAC's en atrial tachycardie), ik sta op de lijst voor een eventuele EFO en ablatie. Alle soorten testen gehad waaruit geen cardiale afwijkingen uitkwamen.

Nu is mijn hartslag in rust met 100 mg per dag Metoprolol erg laag, rond de 40 en soms zelf iets lager dan 40 slagen per minuut. In de bijluiter staat dat indien de hartslag onder 50 komt dan dient men te stoppen met Metoprolol.

Mijn cardioloog zei dat het geen probleem is tenzij er klachten ontstaan, ik heb geen echte klachten, wel wat moe en soms licht gevoel in mijn hoofd. Advies is zelfs indien nodig 50 mg Metoprolol extra in te nemen.  

Mijn vragen zijn:

- Wat is bepalend om te stoppen met Metoprolol? de bijsluiter  (< 50 slagen per minuut) of pas als er klachten zijn? 

- Is het verstandig om de dosering te verhogen indien ik klachten heb van die ritmestoornissen gezien de lage hartslag?

- Overdag is mijn hartslag dus rond de 40, dit kan toch niet anders zijn dan dat mijn hartslag tijdens de slaap gevaarlijk lager wordt met alle mogelijke risico's?

 

Alvast bedankt voor uw antwoorden.

 

,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp uw vragen, maar kan ze niet goed beantwoorden, omdat ze specifiek over uw situatie gaan, en ik kan en mag dat niet via deze website beantwoorden.Iik kan wel wat algemene informatie geven hierover.Een hartsalg onder de 50/min hoeft helemaal geen probleem te zijn; er is ook geen reden om bang te zijn voor trage ritmes in de nacht. Alleen als u duizelig of vermoeid bent, is er reden om er wat aan te doen.Het is aan u wat u in afwachting van de geplande ablatie wilt doen: zo doorgaan of stoppen (met het risico dat de klachten waar u die metoprolol ooit voor hebt gekregen weer terugkomen)

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy