// Zorg algemeen

Metoprolol afbouwen en over op perindopril

Hallo, ik ben een vrouw van 44 jaar en heb afgelopen juli plotseling een kransslagaderscheuring, daarna een hartinfarct en hartstilstand gehad. Eerst kreeg ik oa. 150mg. metoprolol en 2 mg. perindopril per dag. Daarna is de metoprolol verlaagd naar 100 mg. per dag omdat de hartslag en bloeddruk erg laag waren.

Nu stelde de cardioloog voor om de metoprolol geleidelijk helemaal af te bouwen tot 0 en de perindopril te verdriedubbelen naar 6mg. per dag.

Dat zou in mijn geval beter zijn.

Helaas was er geen tijd meer voor uitleg hierover en ik durf niet goed de metoprolol te verlagen. Ik ben bang voor hoe mijn hart gaat reageren.

Mijn vraag is dan ook: kan ik wel zonder metoprolol, zal de bloeddruk niet ineens erg gaan stijgen en de hartslag? Ik weet niet goed of de perindopril alles wel goed zal opvangen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Lastig dilemma voor u.Metoprolol is een beta-blokker en heeft bij mensen die een hartinfarct hebben gehad (litteken op het hart) een beschermend effect. Daarnaast verlaagd dit medicijn de bloeddruk en de hartslag.Perindopril geeft met name bloeddrukverlaging, maar kan ook een gunstig effect hebben op de binnenbekleding van de kransslagaders (het endotherm).Of de metoprolol afgebouwd kan worden hangt helemaal af van uw exacte, persoonlijke medische situatie. Die weet alleen uw eigen cardioloog.Ik ga er van uit dat uw eigen cardioloog goede medische argumenten heeft voor deze medicatie-verandering. Om daadwerkelijk zekerheid en duidelijkheid te krijgen zult u echt met uw eigen cardioloog moeten praten over de onderbouwing en uitleg. Miscchien een idee om de secretaresse van de cardioloog hier over te bellen. Soms kan een belafspraak al veel duidelijkheid geven.Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy