// Zorg algemeen

medicinale cannabis

Kan ik bij mijn antistollingsmedicatie, deze ivm cardinale stent, medicinale cannabis gebruiken? Ik heb neurogene schade en gewonne pijnmedicatie geeft geen goede pijnverlichting. Ik gebruik Efient, prasugrel, heb ook acetylsaliczuur gebruikt maar ben daar waarschijnlijk allergisch voor.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • G G avatar
    Bedankt voor Uw snelle reactie. Ik ga kijken of ik elders meer informatie kan krijgen. Ik nu wel bezig het samen te gebruiken maar het "voelt" niet lekker. Een "strak" gevoel op de borst met wat uitstraling. Ik heb het ook gebruikt met de acetylsaliczuur en dat ging wel beter. Maar ik werd van de acetylsalic benauwd, dus waarschijnlijk een lichte allergische reactie daarop. Heb het besproken met de voorschrijver, huisarts en uitgever de apotheek, maar zij kunnen mij niet vertellen wat het is.

    0
  • P T avatar
    Medicinale cannabis is geen geregistreerd geneesmiddel. Er is mede daarom weinig bekend over interacties met geneesmiddelen.THC wordt afgebroken door de leverenzymen CYP2C9 en CYP3A4. Theoretisch kunnen interacties optreden met geneesmiddelen die de werking van deze enzymen versterken of verzwakken. Prasugrel of et wordt oa in de lever verder actief gemaakt door vnl. CYP3A4 en in mindere mate door CYP2C9. Of de THC uit de medicinale cannabis daadwerkelijk effect heeft op de werking van prasugrel of andersom? Daar weet ik in ieder geval het zekere antwoord niet op. denk ik om dat te bespreken met de voorschrijver van de medicinale cannabis en als hij/zij het niet weet?: de apotheker raadplegen. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren