// Zorg algemeen

Medicijngebruik

Op 26 november heb ik een PV isolatie gehad ter behandeling van paroxysmaal atriumfibrilleren.De ingreep verliep probleemloos en de nazorg eveneens.Echter heb ik nog twee vragen:- ik dacht dat ik na de ingreep zou stoppen met tambocor en bisoprolol.Waarom moet ik die blijven innemen tot de eerstvolgende controle over 3 maanden?- in de brief van dr stranders naar mijn huisarts staat dat gaande de procedure makkelijk atriumfibrilleren optreedt ,ook nadat de 4 PVs aantoonbaar geïsoleerd zijn.Moet ik mij hier zorgen over maken ?Overigens verder niets dan lof over de behandeling in het Catharina ziekenhuis,behoudens ,ongetwijfeld door de grote drukte,de geringe mogelijkheid om met de behandelend arts te spreken.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Het is regel dat u de eerste drie maanden na de behandeling nog de ritme-medicatie gebruikt, omdat in die eerste drie maanden nog ritmestoornissen kunnen optreden, ook als de behandeling succesvol is afgesloten. Dat is natuurlijk wat wat vreemd, want de behandeling is al geweest. Een verklaring zou kunnen zijn dat in die eerste drie maanden de beschadigingen littekentjes worden en dat dat proces ritmestoornissen kan uitlokken. We noemen deze periode ook de blinding period; m.a.w. pati├źnt en dokter moeten maar even de ogen sluiten, omdat het nog niets zegt over de lange termijn uitkomst.Dat er makkelijk boezemfibrilleren ontstond, zegt niets. We weten uit onderzoek dat als je aan het einde nou wel of niet boezemfibrilleren kunt opwekken, dat niets zegt over de kans op een succesvolle behandeling.Dank voor uw feedback over uw verblijf. Er moet inderdaad heel hart gewerkt worden om met de beschikbare middelen zo goed mogelijk zo veel mogelijk mensen te kunnen behandelen. Echter, dat is een verklaring en geen rechtvaardiging.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy