// Zorg algemeen

Medicijnen of ablatie?

Hallo,

, 24 jaar en na een aantal onderzoeken bij de cardioloog is naar voren gekomen dat ik het WPW syndroom heb. Ze hebben dat ''extra weggetje'' naar het hart gezien op de echo. Nu is het zo dat ik (nog) geen ritmestoornissen heb, gelukkig maar natuurlijk. Maar is mijn hartslag wel steeds ietsjes te snel waardoor ik me erg gejaagd voel. Als ik de trap op loop zit mijn hart al in mijn keel te bonken, en zo kan ik meer voorbeelden noemen. Erg vervelend.. Nu wil mijn dokter, in overleg met de cardioloog, betablokkers voor gaan schrijven. Aan de ene kant kan ik niet wachten totdat ik weer kan ontspannen en aan de andere kant denk ik: hmm, medicijnen, daar zitten natuurlijk ook nadelen aan. Daarbij komt dat ik nog steeds borstvoeding geef en dat een extra reden is om niet aan medicijnen te beginnen. Ik heb zelf veel goede berichten over ablatie gehoord dus mijn vraag aan de huisarts was: Waarom geen ablatie overwegen? Dan ben je, als het goed is, er van af. Maar hij zegt dat dat niet kan omdat ik geen aanvallen heb van een ritmestoornis. Ik heb alleen een snellere pols. Maar wel regelmatig en verder alles gezond. Ook zagen ze dmv de fietstest dat het extra weggetje zich afsluit bij inspanning. Dan neemt mijn hart het gewoon over en werkt het ook prima. Mijn vraag is dus eigenlijk: Medicijnen versus ablatie, wat is verstandig?

Ik ben ontzettend hypochondrisch en altijd al bang voor hartklachten geweest. En nu is er dus daadwerkelijk iets aan de hand. Het voelt heel rot en angstig..


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Wat vervelend dat je je zo ongerust maakt.Ik redeneer als volgt: er zijn twee redenen om iemand te behandelen:1. Er zijn klachten. Wat jij vertelt wordt niet veroorzaakt door dat "extra weggetje". Als dat klachten veroorzaakt, dan gaat je hart opeens heel snel, 180/min, wat ook weer acuut stopt.2. Het is gevaarlijk. als het bundeltje stopt bij een inspanningsproef, dan is het geen gevaarlijk bundeltje.Kortom, er is goede reden om nu niets te doen.Maar, ik adviseer dan ook om geen beta-blokker hiervoor te nemen, zeker niet als je ook borstvoeding geeft. Dit medicijn doet niets aan de kans op klachten, en voor het risico hoef je het niet te geven, want dat is er niet.Heel soms wordt het bundeltje, zoals bij jou, toch geableerd, zoals bij piloten. Er zijn dan hele strenge regels, maar ik ga er van uit dat dit niet voor jou geldt.Maak je vooral geen zorgen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy