// Zorg algemeen

Medicijn Metoprololtartraat - kortademigheid?

Beste…. 11september 2015 ben ik gedotterd, en zijn bij mij 2 stents geplaatst in verband met vernauwing van bloedvaten.
Ik heb niet echt een hartinfarct gehad maar een waarschuwing. Het heeft weken geduurd eer ik weer de oude was (ik heb altijd veel gesport) en de laatste weken ben ik kortademig, zeker als ik moet praten.
Ben op advies van mijn cardioloog sinds 3 dagen gestopt met het medicijn
Metoprololtartraat Accord, heb wel minder klachten zoals uitdroging van mijn mond als ik in de nacht wakker wordt, en ijskoude handen en voeten.
Verder gebruik ik Brilique - Perindopril - Acetylsal Cardio en Atorvastatine.
Maar misschien zit het medicijn Metoprololtartraat nog in mijn bloed. 
Ik heb aanstaande maandag weer een afspraak met mijn huisarts!
Graag goede raad, bij voorbaat dank!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    De medicijnen die u heeft voorgeschreven gekregen zijn de 'standaardmedicijnen' na een hartinfarct of bijna hartinfarct (wat u beschrijft als 'waarschuwing'). Inderdaad kan de b├Ętablokker (in uw geval metoprolol, merknaam selokeen) kortademigheidsklachten of moeheidsklachten geven als bijwerking. Bij sommige mensen kan dit medicijn veilig worden gestopt om te bekijken of de b├Ętablokker de veroorzaker is van de klachten. Dat is bij u gedaan. Binnen enkele dagen moeten de klachten dan weg zijn. Dat is bij u nog niet het geval.Er is echter nog een ander medicijn wat kortademigheidsklachten kan geven en dat is Brilique (ticagrelor). Dat is een bloedverdunner die vaak gedurende 12 maanden moet worden gebruikt om de kans op een hartinfarct te verkleinen na een dotterbehandeling of hartinfarct. U heeft dat medicijn.Als u maandag nog altijd deze klachten heeft, is het verstandig om met uw huisarts te bespreken of de Brilique vervangen kan worden. Uw huisarts kan dat het met de cardioloog kortsluiten. Er zijn goede alternatieven voor Brilique, zoals prasugrel of clopidogrel.Mocht uiteindelijk blijken dat de medicijnen metoprolol en brilique niet de veroorzaker zijn van uw klachten, dan is het verstandig om uw cardioloog te raadplegen.Succes

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy