// Zorg algemeen

medicijn hartfalen

Op augustus was onderstaande in het nieuws m.b.t. een experimenteel medicijn tegen hartfalen door Novartis.http://www.nu.nl/economie/3865010/novartis-heeft-effectiever-medicijn-hartfalen.htmlIk kan niet zo heel veel extra informatie vinden dan in dit stuk vermeld staat. Mijn vraag is dan ook is er meer bekend over dit medicijn? Wanneer komt dit medicijn beschikbaar ?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • L avatar
  Het ziet er veel belovend uit. Het onderzoek dat de werking van het middel heeft uitgetest is net gepubliceerd. Meestal wordt er daarna over het onderzoek nog wat nagediscussieerd op verschillende congressen. Wij zullen op deze site updates blijven verzorgen t.a.v. de voorschrijving van dit middel in Nederland.

  0
 • J P avatar
  Zelf maar even gezocht. Wel een vreselijk duur middel! Maar het Wikipedia artikel ziet er veelbelovend uit. Geen ACE-remmer dus maar een middel met 2 actieve stoffen. Goed werk, lijkt me. http://en.wikipedia.org/wiki/Valsartan/sacubitril

  0
 • J P avatar
  Ik vind het heel goed dat er toch pogingen gedaan worden om betere medicijnen voor hartfalen te ontwikkelen. Ik vind het artikel wel wat kort door de bocht dat ze stellen dat enalapril standaard voor hartfalen wordt ingezet. Er worden nog vele andere ACE-remmers en ARB's ingezet. En soms ook nog weer andere middelen. En overigens niet alleen voor hartfalen. Deze middelen worden overigens ook voor talloze andere hartziekten en hoge bloeddruk ingezet.Interessanter is of het een nieuwe ACE-remmer is of dat het een helemaal nieuw medicijn is van een andere groep. Weet iemand dit? Een dierbare van me heeft hartfalen en ik ben er zelf 99% van genezen! Door het opheffen van atriumfibrilleren (tachycardiomyopathie). Dus ik ben heel nieuwsgierig.

  0
 • L avatar
  Geachte mevrouw,Het gaat om het middel LCZ696. Een echte (merk) naam zal nog gaan volgen. Er is een onderzoek uitgevoerd bij 8442 patiƫnten met mild tot ernstig hartfalen, waarbij de ene helft van de groep dit middel kreeg, en de andere helft het middel Enalapril, dat, evenals soortgelijke middelen, vaak bij hartfalen wordt voorgeschreven. Er werd in de LCZ696 groep een afname va de cardiovasculaire sterfte van 20% aangetoond. Daarnaast zorgde dit middel voor minder ziekenhuisopnames voor hartfalen en was er ook een een afname van de algehele sterfte. Het is nog onduidelijk wer dit middel beschikbaar wordt voor patiƫnten (in Nederland)Via hart.volgers.org zullen wij u op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen omtrent dit middel.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy