// Zorg algemeen

medicatie gebruik en effecten op boezemfibrileren

Hoe lang moet je bepaalde medicijnen gebruiken alvorens je kunt vaststellen of ze wel of geen effect hebben? Zo heb ik 4 wk tambocor gebruikt zonder dat het ritme onder controle kwam. Nu betablokkers Emcor. Het hartritme wordt wel verlaagd maar het ritme blijft continue onregelmatig, het normale sinusritme neemt het (nog) niet over. Dus hoe lang uitproberen? Als deze medicatie niet werkt wat is dan de volgende stap? Heeft ablatie zin als medicatie niet (voldoende) werkt?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R R avatar
    In een eerder bericht is positief gesproken over een "pill in the pocket", ik neem aan dat dit meestal flecanoide is, te gebruiken door mensen die af en toe last hebben van BF. Ik heb flecanoide nu twee keer gebruikt, nadat ik een jaar geleden voor het eerst BFde. Mogelijk daarmee de aanvallen gecoupeerd. Ze duurden 1,5 -2 uur.Ik slik nu een jaar braaf elke dag het antisollingsmiddel dabigatran, omdat ik, vanwege het feit dat ik vrouw ben en (sinds de eerste aanval van AF GOED behandelde) hypertensie heb, DAT volgens de regeltjes dit moet doen.Het staat me steeds meer tegen om met de antistolling door te gaan omdat ik maar zo zelden AF heb. Volgens mij merk ik uitstekend in elk geval overdag wer ik zou atriumfibrilleren. Ik ben hier zeer alert op. Een van de drie keren dat ik fibrilleerde was 's nachts, kort na het inslapen. Hier werd ik wakker van.Mijn vraag is: slik ik nu die dabigatran omdat verondersteld wordt in de richtlijn dat ik als patient (langdurig) atriumfibrilleren niet zou merken? Omdat er onderzoeken zijn dat (oudere) patienten dit niet door hebben?Min idee zou zijn om dabigtran ook als "pill in the pocket" te nemen op het moment dat ik door heb dat ik weer boezemfibrilleer, het heeft immers na 2 uur al een anti stolling effect.Mijn cardioloog wil hierover de discusie niet aangaan.Graag uw mening, waarvoor dank.

    0
  • A M avatar
    Bij medicijnen die in korte tijd een spiegel in het hartspierweefsel opbouwen weet je al snel of ze werken. Voor de meeste middelen is dat heel strict genomen slechts enkele dagen. Vaak adviseer ik er toch wat langer mee door te gaan, om ook betere documentatie van het ritme mogelijk te maken en aldus ook meer inzicht in ritme en klachten te krijgen. Op die basis is het dan vaak beter mogelijk te adviseren over de vervolgstappen. Welke daarbij voor u van toepassing zijn, is zonder precieze kennis van uw ziektebeeld niet te zeggen. Dit zijn heel individuele beslissingen. Uw behandelaar blijft uw raadsman/-vrouw

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy