// Zorg algemeen

Medicatie Emcor

Ik kreeg een recept van mijn cardioloog voor het medicijn Emcor.

Echter de apotheek gaf mij niet dit middel maar ik moest een alternatief met naar hun zeggen dezelfde werkzame stof (bisoprololfum) nemen. De reden zou zijn; we mogenEmcor niet uitgeven, de zorgverzkering bepaald dat ivm kosten. Op internet las ik dat de bijwerkingen nog groter zouden zijn van dit andere product. Kan het zomaar dat de apotheek/zorgverzekering dat mag bepalen ondanks de duidelijke omschrijving van de arts voor Emcor op het recept. Vreemd is dat uiteindelijk ik het medicijn zelf betaal ivm eigen risico.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J F avatar
    Het is eigenlijk te gek voor woorden dat de apotheek naar hun zeggen onder druk staan van een zorgverzekeraar, zijn de apotheken niet capabel genoeg omdat zelf te bepalen en gewoon afgeven wat de arts voorschrijft, we moeten als patiènt veel meer op onze strepen staan ook ivm eigen risico, ( HAAL WAT DE ARTS BEPAALT )

    0
  • F S avatar
    Emcor is een merknaam. De stofnaam van dit geneesmiddel is bisoprolol. Emcor is dus Bisoprolol en heeft ook dezelfde bijwerkingen. Heel soms kan een patiënt een geneesmiddel van het ene merk beter verdragen dan het zelfde geneesmiddel van een ander merk. Dit heeft dan vaak met de hulpstoffen te maken die in een tablet of capsule zitten. In zo'n geval kan een arts op het recept aangeven dat er een specifiek merk moet worden uitgeven, in alle andere gevallen dient de apotheek inderdaad het goedkoopste middel te verstrekken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy