// Zorg algemeen

medicatie die alleen op prikkelgeleiding werkt?

ik word momenteel onderzocht door de cardioloog. Tijdens holteronderzoek en fietstest zijn veel VES-sen gevonden die blijven bestaan bij inspanning en ook werd er een serie van 6 VES-sen gevonden (VT)De overslagen komen volgend de cardioloog uit meerdere plaatsen.

Een MRI wees niets uit, in februari moet ik voor een CT-scan. Ik heb van nature een vrij trage hartslag (rond de 50 in rust), waardoor mijn cardioloog voorzichtig is met medicatie. Van 2 x 12,5 mg Metoprolol op een dag werd ik daas en duizelig. Ik zit nu op 3 x 40 mg verapamil per dag en heb hier weinig bijwerkingen van (s avonds wel af en toe last van de trage hartslag), maar merk geen effect op de overslagen. Zo zijn ze er een dagje minder, en zo een dagje veel. Maar dat heb ik zonder medicatie ook. Sterker nog, ik heb het gevoel dat ik sinds de medicatie en het bericht dat zo’n VT soms kwaad kan veel alerter ben op de overslagen waardoor ze me veel meer hinderen dan normaal. Of misschien heb ik er de afgelopen weken op de medicatie wel meer gekregen, dat kan natuurlijk ook. Ophogen van de `verapamil vind ik een beetje spannend, omdat mijn hartslag en bloeddruk voor mijn gevoel niet nog verder hoeven te zakken.

Is er medicatie die wel werkt op de prikkelgeleiding, maar niet zozeer op de hartslag en bloeddruk of gaat dat altijd samen? En is het bij mijn klachten echt noodzakelijk om medicatie te blijven slikken omdat het in potentie gevaarlijk is of zou ik ook zonder kunnen? Voor mijn bezoek aan de cardioloog had ik er namelijk niet bewust last van - ik ging omdat ik af en toe duizelig dacht te worden van die trage hartslag n af en toe last kreeg bij het sporten...


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Hallo,Ik zie dat uw vraag nog een keer gesteld is.Ik ben nog in afwachting van een reactie van een ritmecardioloog.Die specifiek uw vraag kan beantwoorden sorry dat het zo lang duurt.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy