// Zorg algemeen

medicatie

Half maart van dit jaar kreeg ik een hartinfarct, en herstel daar goed van. Er is een stent geplaatst en ik gebruik natuurlijk medicijnen.Daar heb ik een vraag over.Ik voel me goed, heb echter veel last van een soort buik/darm-pijn, zeg maar het hele gebiedrondom mijn navel.Tijdens mijn vorige controle bij de cardioloog heb ik daar een maagbeschermer voor gekregen, n.l. Omeprazol.De klachten blijven jammer genoeg, het is een beetje een misselijk, zeurderig gevoel en daarbij voel ik me opgeblazen en heb veel last van winderigheid.Dit voel ik overdag, maar ook als ik b.v. ‘s nachts wakker wordt om naar het toilet te gaanNu is helaas mijn volgende afspraak met de cardioloog verzet naar oktober, en overweeg ik toch te proberen eerder te kunnen gaan, want dit verschijnsel maakt me onzeker !Verder gebruik ik: Acetylalicylzuur 80 mg(1x ’s ochtends) Brilique 90 mg (1x ochtend en 1x eind van de middag) Bisoprolol 1,25 mg (1x ‘s ochtends) Simvastine 20 mg (1x ’s avonds)en sinds kort dus Omeprazol 20 mg (1x 's avonds).Ik heb een lage bloeddruk, laag cholesterolgehalte, geen overgewicht en leef gezond.Graag advies, misschien maak ik me veel te druk !

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • H H avatar
  Ik ga ermee aan de slag, het stelt gerust dat ik niet de enige ben !!

  0
 • A D avatar
  van brilique kan je goed misselijk zijn..Als"' doe het zelf oplossing"" nam ik acetyl cardio en brilique niet tegelijk in maar ik liet een uur tussen ...Ging iets beter.Ik ben inmiddels gestopt met brilique en klachten zijn zo goed als weg.Cardioloog heeft omeprazol opgehoogd van 1 x 40 naar 2 x40 mg.Dat is nu ook weer minder geworden.Vaak is het idd tijdelijk iets.

  0
 • P T avatar
  Tja, lastig voor je en er is geen panklaar antwoord op te geven.De belangrijkste vraag is natuurlijk waar dde klachten door veroorzaakt worden. De initiele gedachte van je cardioloog is dat de klachten van de maag komen, hetgeen gezien de plek waar de klachten zitten en de bloedverdunnnende medicatie die je gebruikt, natuurlijk logisch is. Vervolgens reageert het niet op maagzuurremmende medicatie, terwijl je dat dan wel zou verwachten. Soms komen dit soort klachten van de medicatie (bijwerkingen). Om daar achter te komen moet je in overleg met je cardioloog andere medicatie overwegen of soms zelfs een medicament tijdelijk stoppen (als dat kan).Soms ook komen dit soort klachten door andere oorzaken. Daar kun je het met je huisarts naar kijken.Mijn advies is dan ook om met je cardioloog naar de medicatie te kijken en met je huisarts te overleggen of er nog verder onderzoek nodig is.Ter geruststelling: vaak zijn dit soort klachten van voorbijgaande aard en wordt er geen oorzaak gevonden.Succes en HARTelijke terug.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy