// Zorg algemeen

max duur van boezemfibrilleren, brady.tachy, en ablatie.

Wat is de max tijd in maanden-jaren dat je boezemfibrillate,  brady-tachy kunt hebben en dat ablatie van de longvenen nog mogelijk is met enig te verwachten goed resultaat?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • w o avatar
    Dag Heer .Vriendelijk dank voor Uw antwoord.Afgelopen vrijdag heb ik in het Erasmus MC het zelfde vernomen.Misschien een kans van 1% en dat was ook nog maar de vraag.Het verlagen van het hartritme met medikamenten was een optie.Ik hoor as donderdagmiddag hoe de cardiologen naar mijn ablatie verzoek hebben gekeken.Er vindt wel verder onderzoek plaats bijv, holter,hart echo, misschien fietsbelasting.Handhaaf ik mijn ablatie verzoek, (met gedachte, je weet maar nooit) en wordt dit ingewilligd dan uitdrukkelijk met,,,,wij beloven niets,,,,Toch, voor mijzelf, is nagaan van de mogelijkheden etc een goede zaak.Ik kan dan bewuster (on)mogelijkheden een plaats geven en een keuze maken.

    0
  • L D avatar
    Als boezemfibrilleren eenmaal bij iemand begint, dan is het meestal aanvalsbewijs. IN de loop van de jaren stopt het niet meer uit zichzelf, en heb je een elektrische cardioversie nodig om het te stoppen. Vervolgens helpt zo'n cardioversie ook niet meer en noemend we het boezemfibrilleren permanent of chronisch. In dat laatste stadium helpt een ablatie gewoonweg niet.In het eerste stadium zijn de resultaten van ablatie goed. In de tussenfase is het succes van de ablatie lastig te voorspellen.Bij sommige mensen is bovenstaand proces een kwestie van enkele jaren, bij andere duurt het 20 jaar.Het gaat dus niet zozeer over de duur, maar over de fase.Wel is het zo dat als je 1 jaar non-stop boezemfibrilleren hebt gehad, een ablatie niet meer werkt. Vaak kun je dan wel, tegen die tijd, met eenvoudige medicijnen er voor zorgen dat de klachten heel beperkt blijven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy