// Zorg algemeen

Materiaal 'Meetbaar Beter' - o.a. over ejectiefractie

Op het symposium “Meetbaar Beter”, gehouden eind november vorig jaar, werd bij een van de presentaties vrij expliciet aangegeven dat een cardiologisch ingrijpen bij een ejectiefractie van boven de 30% meer kans op succes voor de patiënt zou ontstaan, dan wanneer gewacht zou worden totdat de EF onder de 30% zou komen.
- Herkent u dit?
- Weet u waar de sheets van de presentaties van dat symposium te verkrijgen zijn?
Ik meen dat het de presentatie van de thoraxchirurg Speekenbrink uit het medisch centrum Twente was, in ieder geval zat het voor de pauze van het symposium.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Bij sommige ziektebeelden van het hart is het inderdaad zo dat ingrijpen als het hart nog redelijk in conditie is (bijvoorbeeld boven een bepaalde ejectiefractie) beter is dan wachten tot het hart in mindere conditie is. Eigenlijk is en klinkt dat vrij logisch en geldt dat bijvoorbeeld voor bepaalde hartklepafwijkingen die geopereerd kunnen worden.U kunt voor meer info en presentatiemateriaal het contact opnemen met:

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy