// Zorg algemeen

maak mij toch nog zorgen

Hallo, 

 

ik ben 25 jaar en een dik jaar geleden kwam ik bij de dokter en vertelde ik dat ik vooral snachts hartkloppingen heb. Het gevoel dat mijn hart echt uit mijn lichaam wil gaan kloppen... ik voel dit wel vaker nadat ik trappen gelopen heb of na een inspanning maar ik denk dat dit misschien wel normaal is.. Mijn conditie is nooit niet goed geweest. Turnles op school was altijd een drama! 
 

Ik ben dan tijdje later naar een cardioloog geweest die een echo gedaan heeft bij me. Ze vertelde me dat ik 3 lekkende kleppen heb maar dat ik mij zeker geen zorgen hier over moest maken.. dat dit wel vaker voor komt en het niets abnormaals is. 

Mijn moeder was niet zo gerust en aangezien mijn broer (heeft down syndroom) geopereerd is aan zijn hartje moet hij om de 2j op controle bij een andere cardioloog en wou ze dat die ook nog eens naar mij keek. 

Zo gezegd zo gedaan! ze heeft vrij lang gekeken maar kon alles niet zo duidelijk zien omdat mijn hart meer naar  het midden ligt en wat gedraaid.. ze zag zeker 2 lekkende kleppen maar het 3de was of een klep die meer lekte dan normaal of een gaatje (vermoed dat dit over de aortaklep gaat) maar omdat mijn hart anders ligt kon ze dit niet zien met de echo.

Nu moest ik gaan voor een MRI want zo konden ze zien of het een gaatje was of niet en gelukkig is het geen gaatje maar wel een lek die meer lekte dan normaal.. ze zei niets van gradaties..  dus ze zei om het gewoon in oog te houden  en kijken of de klep komende jaren meer zou gaan lekken.. 

Ik had eigenlijk gehoopt dat er een oplossing zou komen voor mijn problemen die ik ervaar.. 

Zoals die hartkloppingen of het voelen van mijn hart overdag.. Ik ben vaak snel moe.. snel in het zweet van niets te doen (als ik ga wandelen met mijn honden). Vaak krijg ik ook even zwart voor mijn ogen als ik van uit rust naar actie ga.. of smorgens vroeg kan ik niet heel snel opstaan want dan voel ik mijn hart heel snel kloppen en voel ik mij eigenlijk een tijd ladder zat.. 

ik had gehoopt na de onderzoeken dat ik gerust zou zijn maar eigenlijk maak ik mij nu dus nog steeds zorgen.. 

misschien kunnen jullie mij geruststellen 

 

groeten 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Je wilt gerustgesteld worden. Toch kun je je daarvoor het tot je eigen cardioloog wenden. Via dit forum is het voor ons namelijk onmogelijk om 'op papier' te beoordelen of iets ernstig is of niet. 'Lekke kleppen' kan normale geringe lekkage zijn die bij bijna alle kleppen voor kan komen, maar kan ook meer betekenen. Hetzelfde geldt voor 'hartkloppingen' die bij allerlei hartritmes gevoeld kunnen worden. Van beide aandoeningen is daarom verder onderzoek gewenst, waarvan ik begrijp dat je cardioloog dat uitgevoerd heeft. Vraag nog eens om een duidelijke uitleg van het resultaat daarvan (misschien heeft je huisarts die uitslagen ook ontvangen). Wellicht wordt je daardoor gerustgesteld.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy