// Zorg algemeen

Maag / middenrif

Ik heb de laatste tijd zeer veel last van lichte ritmestoornissen en overslagen. Deze voelen alsof ze uit het middenrif vandaan komen, heb daar ook een vol en drukken pijn zitten. Op de ecg is als ik een aanval heb ook een andere uitslag op te zien dan normaal eerst een lichte negatieve t dan gaat de lijn meteen omhoog en krijg je 2 p toppen die lopen zoals een bergtop dus eerst een lage p en dan nog een iets hoger. De cardioloog van de eh kan er niks van maken maar ik wordt nu elke nacht hier van wakker. Kan het wezen dat mijn maag of middenrif hier wat mee te maken heeft?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L D avatar
  Ik begrijp uw vraag niet helemaal.Een ritmestoornis wordt nooit vanuit de maag of slokdarm veroorzaakt. Echter, het kan wel zo zijn dat overslagen van het hart u het gevoel geven dat er in de maag iets gebeurt.Een ECG-registraties tijdens deze klachten, dan wel een Holter, zal uw cardioloog kunnen vertellen wat er nou gebeurt.

  0
 • W e avatar
  Dank u heer voor deze reactie. het is geen overslag want die zien er heel anders uit. Mijn hart gaat de laatste week aan de haal met mij omdat hij nu steeds meer runs van 150 en tot ver boven de 200 geeft zonder over te gaan in AF vanwegen de 2 ablaties die ik heb gehad. Maar het lijkt alsof het "startsein" voor deze runs uit mijn middenrif of slokdarm of maag komt (of aorta als het bovenin borst start?). Na de korte maar heftige aanval blijft mijn ritme om en nabij de 100 zitten en kan wel tot 5 a 12 uur aanhouden waarbij de hartslag dan zeer onrustig daalt waarbij dan veel variatie in snelheid is van 80 in een sec naar 105 dan weer 99 enz. Maar het is wel sinusritme op de ecg alleen dan met een lichte negatieve t en 2 opmekaar volgende p toppen (zo lijkt het)Dus de vraag is of dit vanuit de maag / slokdarm of ergens anders buiten het hart worden opgewekt of is het altijd dat de reactie andersom is?

  0
 • L D avatar
  Uw maag of middenrif zul je nooit terugzien op het ECG.Ik kan uw creatieve beschrijving van het ECG niet volgen, maar het klinkt als een gewone overslag. Hierover is al veel gecommuniceerd op deze website.Het wordt vaak als een gevoel in de maagstreek omschreven en bij sommige mensen bestaat het vermoeden dat het geassocieerd is met maagzuur. Echter, over het algemeen beschouwen wij het als een "normaal" fenomeen van het hart. Iedereen heeft overslagen, alleen sommige mensen veel, en sommige voelen ze ook.

  0

Je moet Inloggen om te reageren