// Zorg algemeen

littekenweefsel op het longvlies

Geacht panel,

Graag zou ik u het volgende willen voorleggen:
In januari 2011 ben ik geopereerd aan mijn hart(had een ingeklemd hart );meerdere keren een pericarditus gehad;kort voorafgaand aan de operatie ook.Er is toen zoveel mogelijk ontstekingsmateriaal weggehaald;en in maart 2011is vervolgens links nog een stent geplaatst.Was en ben nog steeds snel door mijn energie heen en bij matige inspanning nog steeds kortademig.
November 2014 blijkt bij een longscan,dat er ook littekenweefsel op het longvlies zit ;links meer dan rechts.
Op het moment van de pericardproblemen (december2010/begin 2011)waren er geen interstitionele longafwijkingen en buiten hooguit minimale veranderingen in de linkeronderkwab en buiten de pleurale verkalkingen geen pleurale afwijkingen(geen pleurale verbreding.
Men weet tot nu niet wat de oorzaak is van het ontstaan van het littekenweefsel.Middels onderzoeken is gebleken,dat het geen autoimmuunziekte is,geen reuma,geen actieve tuberculose
Medio 2011 ben ik door de cardioloog doorverwezen naar de longarts voor mijn hoestje en kortademigheid bij matige inspanning.Hij stelde voor maar eens Foster te proberen,
en dit gebruik ik nog steeds.Maar de kortademigheid is daardoor niet verbeterd,en het hoestje is er nog.
De cardioloog was bij de laatste controle tevreden(september 2014).Er is toen een hartfimpje gemaakt.
1. Mij blijft de vraag bezighouden:
Zou het mogelijk zijn ,dat door structureel onvoldoede zuurstoftoevoer naar de longen t.g.v. een verstopping ergens, kan leiden tot het ontstaan van littekenweefsel op het longvlies?
2.Bijwerking medicatie zou uitgesloten zijn?
Medicatie: Ascal
Simvastatine Jubilant ;Bij de mogelijke bijwerkingen in de bijsluiter lees ik bij punt 4 o.a.ontseking van de longen met ademhalingsproblemen,waaronder aanhoudend hoesten en /of kortademigheid.
Foster:Bij de mogelijke bijwerkingen punt 4lees ik o.a.ontsteking van de neusbijholten(heb altijd een loopneus),hoesten en slijmopgeven,slikproblemen,kortademigheid,
Is er iemand in uw team,die hier ervaring mee heeft of iemand weet .die eerder met dit beeld te maken heeft gehad???
;
M.vr .gr.Th.Wortelboer0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer ,U beschrijft in bovenstaand verhaal een aantal problemen:1. Pericarditis, d.w.z. ontsteking van het hartzakje, waardoor uiteindelijk uw hart is "ingeklemd" en u daarom bent geopereerd om littekenweefsel te verwijderen.2. Stentplaatsing, waar ik uit opmaak dat er ook sprake is van kransslagaderlijden3. littekenweefsel op longvlies4. interstitiele longafwijkingen, dus ontsteking ook in de longIk denk dat de afwijkingen van long en longvlies niet berusten op zuurstofgebrek, meestal geven deze afwijkingen echter wel zuurstofgebrek. Zo te zien heeft uw longarts al veel onderzocht en mogelijk houden de ontstekingen van hart- en longvliezen met elkaar samen, al is een duidelijke verwekker niet aangetoond, noch een ander onstekingsproces.Ascal, zijnde een ontstekingsremmer, lijkt me goed, zeker omdat u ook een stent heeft. U zou met longarts ook kunnen overleggen over een sterkere ontstekingsremmer, afhankelijk van de ernst van uw klachten.In overleg met uw cardioloog zou u de simvastatine tijdelijk kunnen stoppen om de kijken of de klachten minder worden.Met het voorschrijven van Foster heb ik geen ervaring. Uw longarts kan u daar informatie over verschaffen. Ook kunt u dit bericht op het forum plaatsen om te kijken of andere lezers dergelijke bijwerkingen hebben ervaren.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy