// Zorg algemeen

Litteken te zien volgens myoscintigrafie

Goedemiddag hier ben ik toch weer met een vraag, vorige week heb ik een myoscintigrafie gehad in rust en bij inspanning, dit om mij aan te melden voor stamceltherapie, ik had gehoopt dat het al zou gebeuren na de uitslag, maar er was wel een doorbloedingstoornis te zien echter dachten ze door een groot litteken, ik heb wel 4 infarcten gehad maar dit is een ander gebied zei de cardioloog. Daarom wordt er nu een mri gemaakt dan kunnen ze het beter zien. Volgens mijn cardioloog was er niet een nieuw hartinfarct te zien op mijn ecg, maar waar komt dat litteken dan vandaan, een myoscintigrafie is toch betrouwbaar lijkt mij? Mocht het blijken dat het zo is kan ik helaas geen stamceltherapie krijgen, dat zou heel jammer zijn, ik heb erg veel klachten en ben uitbehandeld.maar dan nu toch de vraag hoe kom je aan een litteken ? Alvast hartelijk dank voor het antwoorden.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Ook myocardscintigrafie heeft helaas last van het voorkomen van foute uitslagen. Bij vrouwen komt dit geregeld voor in de voorwand van de hartspier, als gevolg van verzwakking van het signaal door voorliggend borstweefsel. Bij een langzamere elektrische geleiding door de hartspier komt het voor in het tussenschot van het hart. Dit kan dan onterecht een litteken lijken. Het zou kunnen zijn dat uw cardioloog dit wil uitsluiten en daarom een MRI-scan van het hart aanvraagt. Daarop is te zien waar littekens (b.v. als gevolg van een infarct) zich bevinden. Ik wens u sterkte met uw verdere behandeling.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy