// Zorg algemeen

linkerkamer functie

Geacht team,Na jarenlang tobben met mijn hart, ben ik na 22 dienstjaren uitgevallen bij mijn werkgever.Het plan was, gezien de situatie van mijn hart, een IVA procedure te starten om te komen tot een duurzame volledige afkeuring.Nu is mijn Arboarts van mening dat wanneer, zoals bij mij,de linkerkamer functie nog ok is, ik geen schijn van kans maak bij het UWV.Mijn vraag is dan ook, valt of staat de conditie van het hart/lichaam met het hebben van een goede linkerkamer functie?Ik heb twee lekkende kleppen, mitralisklep en tricupidalisklep, beiden graad 3, matig.(aangeboren)Heb twee maal openhart chirurgie ondergaan, laatste keer in 2011.( 1972 sluiten ASD type1)Fors uitgerekte boezems, Sick Sinus Syndroom, waarvoor een pacemaker.Inmiddels klepplastiek ondergaan in de mitralisklep.Sterk verminderde conditie.Ik voel me door deze uitspraak enorm in een hokje geplaatst.Over twee weken de derde ablatie om, zoals mijn cardioloog zelf zegt, het sterk gehavende hart, rustig te krijgen.Het maakt niet uit wat je aan het hart mankeert, zolang het linker ventrikel nog goed functioneert??Schiet mij maar lek, ben benieuwd hoe het zit.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H K avatar
    Ik ben natuurlijk maar een leek, maar mij lijkt dat je LVEF niet meer tussen de 55 en 60 % ligt. Dat zouden de normale waarden zijn. heeft natuurlijk wel een punt met zijn opmerkingen dat er meer kan zijn. Verder: UWV zal altijd moeilijk doen. Waarschijnlijk is dat de reden dat de arboarts een dergelijke negatieve instelling heeft. Zoek voor de keuring bij de arbeidsgeschiktheid bepaling deskundig juridisch advies. Als je lid bent van een vakbond moet je daar wezen. Hou rekening met de mogelijkheid dat je arbeidsongeschiktheid onder de 80% uit komt, dan is IVA niet aan de orde, dan wordt het WGA. Ook dat is een reden waarom de arboarts je kansen voor een succesvolle procedure bij het UWV laag inschat.Zoek via internet ook eens naar de classificaties van hartcondities. Een duidelijk verhaal vindt je bij het Nederlands Huisartsen Genootschap, NHG-standaard hartfalen.En ook, wat al schreef: comorbiditeit is ook belangrijk.Ook is het belangrijk dat je zorgt voor een goed opgebouwd patienten dossier. Dat kan heel positief uitvallen. Heel belangrijk is dat je probeert zo deskundig mogelijk te worden. Dat heeft mij ook geholpen bij het UWV. Het is ook daarom dat ik comorbiditeit wel noem, maar niet verder in details treed.Succes

    0
  • P T avatar
    U heeft natuurlijk gelijk: de linker kamer functie is niet het enige deel van het hart dat bepaalt hoe u zich voelt danwel fysiek bent. Ook hartritmestoornissen, hartklepafwijkingen, rechter kamer problemen, verhoogde longvaatweerstand en ga zo maar door kunnen daar effect op hebben. Daarnaast kunnen uiteraard ook nog andere organen, bv de longen, effect hebben op de fysieke toestand.Succes met uw ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy