// Zorg algemeen

Levensverzekering afsluiten

Hallo allemaal,Ik heb een aangeboren hartafwijking, nu is het zo dat ik heel graag een huis wil kopen. Voor mijn hypotheek heb ik een levensverzekering nodig, ik ben er nu bij twee maatschappijen geweigerd en ik vroeg me af of jullie misschien ervaring hebben hier mee. Bij welke maatschappij hebben jullie deze lopen etc.? Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


17 REACTIES

 • E V avatar
  Heb je al contact gehad met de patiëntenvereniging aangeboren hartafwijkingen? In hun kwartaalblad Sinus schrijven ze hier regelmatig over

  0
 • C H avatar
  Heb je het al eens geprobeerd via de Hartstichting? Zij komen, samen met de patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep op voor mensen met een hartafwijking. Zij kunnen je wellicht helpen aan een verzekeringsmaatschappij die je wel wil verzekeren. Kijk anders eens op de website!Succes!

  0
 • F P avatar
  Helaas kan ik je geen goed nieuws melden. Ik ben 61 en al heel mijn leven hartpatiënt. In al die jaren heb ik dit soort situaties al zo vaak meegemaakt. Laatst nog kreeg ik van een verzekeringsmaatschappij een brief n.a.v. een aanvraag voor een verzekering en in die brief stond met dichtgedrukte zwarte letters "NIET VERZEKERBAAR". Overigens had ik ook niet verwacht dat ze me wel zouden verzekeren, na al mijn andere ervaringen. Verzekeringsmaatschappijen denken namelijk alleen maar aan het mogelijke risico dat ze eventueel zouden kunnen lopen. Helaas werkt dat bij hun altijd maar een kant op: als je een koopsompolis hebt met een levenslange uitkering dan kijken ze ineens niet meer naar jouw persoonlijke situatie, maar naar de gemiddelde leeftijd van mensen.Het enige advies dat ik je kan geven, is gewoon te accepteren dat het zo is. Maar daarnaast toch te proberen bij andere maatschappijen.

  0
 • K V avatar
  Bedankt voor jullie reacties.Ik blijf het inderdaad stug proberen bij verschillende maatschappijen. Ik kan er gewoon met mijn pet niet bij, hoe heeft u dat opgelost voor de aanvraag van een hypotheek als ik vragen mag of heeft u geen koop huis?

  0
 • F P avatar
  Destijds (35 jaar geleden) had ik het geluk dat ik tegen een licht verhoogde premie een hypotheek met levensverzekering kon afsluiten voor mijn 1ᵉ koopwoning. Ook toen heb ik diverse verzekeraars benaderd voor deze levensverzekering.Na een aantal jaren flink sparen kon ik makkelijker een hypotheek afsluiten omdat ik de hypotheek maar 80% was van de waarde van het huis.Op internet zijn diverse goede tips te vinden over wat je het kunt doen. Ik heb ook even voor je gezocht en ik kan me wel vinden in onderstaande tip: "Dus ik zou idd bij meerdere maatschappijen tegelijkertijd aanvragen (op dat moment ben je nl sowieso nog door geen enkele andere partij afgewezen waardoor dat geen probleem kan opleveren bij de aanvraag). Als ze je accepteren tegen een hogere premie moeten ze je daarvoor altijd eerst een voorstel sturen waarnaar je nog kunt kiezen of je dit accepteert. En ook als je direct geaccepteerd wordt tegen de normale premie heb je bij de meeste maatschappijen het recht de verzekeringe binnen 1 maand stop te zetten (om te voorkomen dat je opeens driedubbel verzekerd bent...). Maar lees dat vooraf even in de voorwaarden.Verder: vraag een verzekering aan voor een ruim bedrag zodat je zeker weet dat dit voldoende is voor de hypotheek die je aan wilt vragen (bij verhogen van het verzekerd bedrag worden nl opnieuw gezondheidswaarborgen gevraagd. Bij verlagen niet en bij de meeste maatschappijen kun je ook zonder problemen het verzekerd bedrag naar beneden aanpassen tussentijds en ga je dus gelijk minder premie betalen)." gelezen op:http://forum.viva.nl/forum/Geld_Recht/Overlijdensrisicoverzekering_en_medische_geschiedenis/list_messages/100300/1Je bent namelijk niet verplicht om de levensverzekering bij de hypotheekverstrekker af te sluiten. Uiteraard hebben ze dat wel graag, maar als jij al een levensverzekering hebt, kunnen ze jou niet verplichten om er bij hun een af te sluiten.Hier nog wat links met interessante info:http://www.overlijdensrisicoverzekering.nl/overlijdensrisicoverzekering-bij-hypotheekhttp://positief-over-geldzaken.nl/iedereen-met-hiv-kan-hypotheek-afsluiten (gaat weliswaar over hiv-patenten, maar ook zij worden vaak geweigerd)http://weblog.independer.nl/in-de-media/overlijdensrisico-verzekeren-niet-altijd-nodig/http://www.degroot-uitgeest.nl/14-6aa1-14/nieuws/chronisch-ziek-tips-voor-het-afsluiten-van-een-overlijdensrisicoverzekeringhttp://www.omnisadvies.nl/chronische_ziekte.shtmlSucces met je verdere acties en zoals altijd "de aanhouder wint"!!

  0
 • F P avatar
  Die link van de Groot komt eigenlijk van Vereniging Eigen Huis:Nog iets gevonden:https://www.eigenhuis.nl/hypotheken-financien/verzekeringen/overlijdensrisico/tien-tips-bij-chronische-aandoeningen/

  0
 • K V avatar
  Wauw bedankt.Hier kan ik vast wel wat mee, ik ga aan de slag.Hartstikke bedankt

  0
 • L D avatar
  Ik wil alleen maar mijn waardering over brengen voor de participanten in deze correspondentie over een heel vervelend onderwerp. Ik vind het geweldig dat jullie elkaar op deze manier kunnen helpen. Omdat de verzekeringsmaatschappijen het solidariteitsprincipe loslaten, moeten we toch proberen om dit onrecht op een andere manier zo klein mogelijk te maken.

  0
 • P P avatar
  Mogelijk dat er een verzekeringsmaatschappij is die chronisch zieken wil verzekeren, maar dan wel tegen een torenhoge premie die onbetaalbaar is.Ik vraag me alleen af of de modaal en meer verdiener wel een huis kunnen kopen .Enerzijds eist de bank de overlijdensrisico verzekering, anderzijds komt de veelverdiener niet in aanmerking voor een sociale huurwoning.Je valt tussen wal en schip en word gedwongen om in een huis te wonen met zeer hoge huur.Vind dit een probleem die door de overheid opgelost dient te worden want het riekt zelfs naar discriminatie.Iedereen dient zich fatsoenlijk te kunnen verzekeren.Niet alleen voor de gezondheidzorg maar ook bij aanschaf van een woning.

  0
 • F P avatar
  Fijn dat het je uiteindelijk toch gelukt is!!En inderdaad, de aanhouder wint (uiteindelijk)....Veel geluk en vooral gezondheid in jullie nieuwe huis!!!

  0
 • Kijk even op de site van levensverzekerinmaatschappij De Hoop. Zij kijken wat verder want bij de gemiddelde verzekeraar heb je helaas weinig tot geen kans. Ik zit al 30 jaar in het vak en De Hoop was van oudsher de enige die soms iets kon betekenen. Succes gewenst,

  0
 • K V avatar
  Tot op heden geen succes. Maar ik geef niet op,Bedankt iedereen voor deze tips en info.Ik ga weer verder met zoeken. Heeft iemand heel toevallig ervaring met Interpolis en de premie daarvan ? Ik lees veel dat hun iets makkelijker zijn met chronisch zieke maar dat je vaak heel veel betaald.?.

  0
 • W e avatar
  Ten eerste kun je dit proberen: Ga naar je eigen bank en ga met hun om tafel, zij kennen je financiele situatie en zijn merendeel eerder bereid om onder bepaalde voorwaardes een hypotheek met een afwijkende situatie te financieren. Zoniet, dan hier wat tips van de website patienteverening aangeboren hartafwijkingen: http://www.aangeborenhartafwijking.nl/client/15/?websiteid=15&contentid=5319&hoofdid=4533 Misschien een tip om zich bij de verening aan te sluiten. (heb ditzelfde in het forum geplaatst)

  0
 • S B avatar
  Late reactie maar ik heb hetzelfde meegemaakt... ben zelf 29 jaar jong met een aangeboren afwijking waardoor ik vorig jaar een ICD heb gekregen. Dit jaar een huis gekocht en verschillende offertes aangevraagd bij levensverzekeraars. Zeer uiteenlopend, van onverzekerd tot 8x de normale hoogte van de premie tot een aanvaardbare premie. We betalen nu samen 15 euro per maand voor een bedrag van 125.000 euro bij Florius. Uiteraard zal er verschil in zitten per diagnose, leeftijd en uiteraard wat de cardioloog als verklaring opgeeft. Mijn dank gaat hierbij uit naar cardioloog s. Hij heeft voor de aanvragen bij de verschillende verzekeraars elke keer een verklaring geschreven. Bedankt!Hopelijk kun je hier alsnog iets mee!Groetjes,

  0
 • K V avatar
  allemaal,Tijdje weggeweest, maar het is mij eindelijk geluk, wel met wat haken en ogen maar dat kan ik de verzekeringsmaatschappijen niet kwalijk nemen. Ik ben allang blij dat wij nu toch ons droom huis kunnen kopen.Bedankt voor julli hulp

  0
 • K V avatar
  Trouwens. De verzekeraar waar ik nu bij zit heet VKG maar deze werken alleen samen met hypotheekadviseur, dus alleen via die weg aan te vragen.Voor hen die ook een poging willen wagen..LSucces !!! En geef nooit op !!!!

  0
 • F S avatar
  wat ontzettend vervelend voor je. Wordt je gestraft voor het feit dat je een hartafwijking hebt. Je vraagt naar de ervaringen van andere en dat lijkt me een heel goed idee maar misschien kun je je probleem dan het op het forum plaatsen.Heel veel succes en ik wens je toe dat je hier een goede oplossing voor vindt.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy