// Zorg algemeen

Leven na een reanimatie

Hallo ik ben een vrouw van in de 60.. Graag zou ik meer weten over het leven na een reanimatie. Ik als astma/copder met een zieke-sinusknoop, en een dddr pm heb een aantal jaar geleden een hartstilstand gehad doordat ik blijkbaar stopte met ademen. Ik ben na reanimatie 8 dagen op de IC slapend gehouden, werd kunstmatig beademd en gevoed. Men gaf mijn dochter weinig hoop dat ik het zou halen, omdat ik steeds begon tegen te ademen, als men me probeerde wakker te maken. Wat tegenademen precies is, heb ik geen idee van. kan er ook niets over vinden.  Toen ik uiteindelijk toch weer wakker was gemaakt, lag ik in Emmen op de IC, en had ik het idee een paar uurtjes te hebben geslapen. Maar het waren 8 dagen.Men bracht me met de ambu weer terug naar mijn eigen ziekenhuis.  Pas na die tijd kwam de ellende. Ik leefde in een andere wereld, ik hoorde en zag dingen die er niet bleken te zijn, ik kon weken lang niet slapen, verging van de pijn en kreeg de ene halicunatie na de andere. Drie maanden later ben ik weer naar huis gegaan. 'k was alleen en voelde me vreselijk ellendig. Ik heb mezelf weer in mijn eentje een beetje op de rails gekregen. Ik besef nu dat ik weinig tot geen begeleiding heb gehad bij de verwerking ervan, en zoek al een tijdje.... ik kan nergens iets vinden over het onderwerp, ''leven na reanimatie'' en de gevolgen ervan....hier misschien?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • A d avatar
    Dank voor uw antwoord. Zal ik doen....Nee is me niet aangeboden. Dokter in ons ziekenhuis zei indertijd dat het hartrevalidatieprogramma te zwaar is voor longpatiënten. Bovendien worden de diensten in ons ziekenhuis steeds verder afgebroken. Er is straks bv geen SEH meer en moeten ze van het overkoepelde orgaan ''Treant'', de deuren in het weekend sluiten, dus als ik weer een aanval zou krijgen kan ik niet meer naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis in Hoogeveen wat voor mij 10 km verderop is. Dan moet ik meer dan 5 keer zover die afstand.. Je word er niet geruster op hier.... Niets ten nadele van de artsen en personeel. Zijn allemaal erg vriendelijk voor me geweest in de 7 keer dat ik met spoed moest worden opgenomen. maar goed dat terzijde. De keren dat ik toen met de psychologie heb gesproken had ik er absoluut geen klik met hen, dus jammer... .

    0
  • H H avatar
    Indrukwekkend verhaal, vervelend dat je veel alleen hebt moeten, wel goed om te lezen dat je er desondanks in geslaagd bent je leven weer enigszins op de rails te krijgen. Binnen bestaande hartrevalidatie-programma's is er tegenwoordig ook veel aandacht voor psycho-sociale aspecten bij patiënten na een hartinfarct, hart-operatie of dotterbehandeling, je kunt dan een specifieke module volgen onder leiding van een klinisch psycholoog, ik weet niet of zoiets aan je aangeboden is maar mocht dit niet het geval zijn zou ik zeker bij je eigen ziekenhuis informeren. Ik hoop dat andere gebruikers van dit forum ook je verhaal lezen en hun eventuele ervaringen met je willen delen, extra tip is om je verhaal ook in onze rubriek "forum" te plaatsen voor maximale aandacht. groet

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy