// Zorg algemeen

Leven in je hart - niet een vraag alleen ter informatie!

Heel toevallig kruistte dit artikel mijn pad deze week: Niet voor niets denk ik zelf! Inmiddels ben ik het boek aan het lezen. Ik moet gewoon af en toe stoppen om de informatie te laten bezinken. Het is zo bijzonder (bijna 'mind-blowing'). Normaal lees ik zo'n boek uit in een dag, slechts 118 pagina's in totaal maar de schrijver Drunvalo Melchizedek nodigt je gewoon uit om over na te denken, over iets dat eigenlijik diep in onze systeem al zit. Het is gewoon een kwestie van de informatie opnieuw omhoog brengen:  Hier een klein stuk met de referenties: Het is even iets anders, geen vraag, meer iets om te lezen en ter informatie ... Als je hier wat voelt of het zet je tot denken, dan zijn de mogelijkheden grensloos. Stel je voor dat je zou kunnen communiceren met je hart, wat zou je willen zeggen?

 

DOEL VAN ALLE MEDITATIES: HET HART 
 
Hartchirurgen hebben ontdekt dat er een heel klein stukje van het hart is, dat nooit aangeraakt mag worden omdat die persoon anders meteen zal sterven en niet meer gereanimeerd kan worden. Het is van groot belang voor het leven. Wetenschappers aan het hartwiskunde instituut ontdekten ook dat het hart zijn eigen hersenen heeft, met echte hersenen, met echte hersencellen. Vandaar dat er gesproken wordt van de intelligentie van het hart. Ze hebben ook ontdekt dat het menselijke hart het grootste en meest krachtige energieveld van alle organen van het lichaam produceert. Ze merkten dat dit electromagnetische veld ongeveer tweeënhalf tot drie meter in diameter is, met de as gecentreerd in het hart. 
 
DE HEILIGE PLEK IN HET HART 
 
De heilige plek in het hart, ook wel de geheime kamer in het hart, is een tijdloze dimensie van het bewustzijn waar alles mogelijk is. In oude geschriften over de hele wereld in in mondelinge overleveringen werd vaak verwezen naar zo'n geheime plek in het hart.
 
Toen ik deze informatie uit het recent verschenen en zeer aan te bevelen boek "Leven in je hart" van Drunvalo Melchizedek, op me liet inwerken, vielen er veel dingen op hun plek, ook al wist ik dit ergens al. Voor mij is het een eyopener.
 
Doel van alle meditaties is dus om daar, in die heilige ruimte van je hart te komen, de eeuwige plek die je altijd met je meedraagt, door al je levens.
 
Nu begrijp ik ook waarom de meditatie uit het oosten in de 19e en 20e eeuw naar het westen is gebracht, hoewel westerse mystici daar ook wel weet van hadden. Het gaat erom daar, bij die heilige plek in je hart te komen en daar te ervaren wie je werkelijk bent en zijn kunt. In het boek staan tal van oefeningen, zoals o.a de eenheidsademhaling. De reis naar die plek in je hart is de reis naar huis.
 
© Divyam Aat de Kwant 
 
 
LEVEN IN JE HART - HET BOEK: 
 

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H H avatar
    Dank voor je inspirerende tip, hoop dat veel gebruikers van dit platform de weg naar hun hart vinden

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy