// Zorg algemeen

Late atriale slagen

Beste,

Nadat ik een jaar geleden een eerste paniekaanval heb gehad met het idee een hartinfarct door te maken ben ik door een cardioloog onderzocht er werd een ECG en een thorax foto gemaakt. Hieruit bleek dat alles in orde was en de paniekaanvallen kwamen voort uit oververmoeidheid. 

Hierna ben ik extra op m'n hart gaan letten en merkte ik dat deze erg vaak oversloeg en zodoende

heeft de huisarts mij doorverwezen voor een holteronderzoek. Zo gezegd zo gedaan, ik had inderdaad redelijk wat overslagen maar niets om mij ongerust over te maken en ik mocht terugkomen op het moment dat minder gestrest was om zo te laten zien dat de stress de oorzaak was.

Nu ben ik vorige week terug geweest en ik had inderdaad minder overslagen en ik voel me inmiddels een stuk beter (geen paniekaanvallen meer). Nu kreeg ik van de cardioloog een rapportje mee waarop staat: uitslag: Normaal sinusritme, PVC (1x), late atriale slagen (langste R-R interval = 1 s.).

Nu zit ik dus met de brandende vraag; wat zijn late atriale slagen? En waar worden deze door veroorzaakt? Is het ook een vorm van ectopie of compleet iets anders?

,

P.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    Fijn dat uw klachten serieus werden genomen en door middel van een holter uitsluitsel is verkregen.Atriale slagen zijn slagen die in de boezem van het hart ontstaan. Normaal gesproken regelt de natuurlijke pacemaker van het hart (de sinusknoop) door prikkeling de hartslag. Wer iemand atriale slagen of een atriaal ritme heeft, wil dit zeggen dat er naast de sinusknoop meerdere 'prikkelbare cellen' in de boezem van het hart liggen, die een extra slag kunnen veroorzaken.

    0

Je moet Inloggen om te reageren