// Zorg algemeen

Lanoxin

Goedenavond,

Ik ben 75, vrouw, in 2005 geopereerd vanwege een lekkende mitralisklep. Daar hebben ze toen een plastiek om gezet. Inmiddels is deze klep weer mild tot matig gan lekken. Ook lekt nu de tricuspidalis ernstig. Ik ben weer eens helemaal door de molen gegaan. Van foto's, echo, katheterisaties en slokdarmecho. Ik was erg moe en kon geen wandeling meer maken. Ook op de e-bike kwam ik niet vooruit. Ik heb toen Lisinopril gekregen, dat hielp goed maar de nare bijwerking van doorlopende kriebelhoest was een nachtmerrie. Gebeld met de cardioloog en die heeft de Lisinopril vervangen door Lozartan. Deze hielp ook wel maar naar verloop van tijd kreeg ik het gevoel dat de werking minder werd. De cardioloog heeft mij toen Lanoxin er bij gegeven, maar nu ben ik behoorlijk moe en heb het gevoel dat de moeheid erger wordt. Mijn vraag is: komt dit door de Lanoxin of is het misschien een combinatie van stress, ongerustheid e.d. Misschien kunt u mij de werking van dit medicijn uitleggen. Hartelijk dank


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Lanoxin is al een heel oud geneesmiddel, en werd vroeger digitalis genoemd. Het verhaal gaat dat de oude Grieken in de klassieke oudheid het al gebruikten om aan te sterken en gewonde soldaten te behandeln; het werd gewonnen uit de plant digitalis, vingerhoudskruid.Heden ten dage wordt het voornamelijk gebruikt om bij boezemfibrilleren het hart wat rustiger en regelmatiger te laten kloppen. Ik weet niet of er bij u sprake is van boezemfibrilleren, maar als ik uw verhaal zo lees, zou dat heel goed kunnen. Voorheen is het ook wel gebruikt om bij hartfalen het hart wat krachtiger te laten kloppen, maar dat is inmiddels wel verlaten.Dit middel heeft recent weer wat slechte publiciteit gehad. Echter, bij goed gebruik door ervaren dokters, en bij aanpassing van de dosering onder bepaalde omstandigheden, wordt het nog steeds als een goed en veilig middel beschouwd.Vermoeidheid is geen bijwerking van lanoxin, dus er zal naar andere oorzaken gezcht moeten worden. Ik hoop van harte dat dit voor u kan worden opgelost.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy