// Zorg algemeen

Lange QT-syndroom

Bij mij vrouw 58 jaar is kortgeleden via een ECG het verlengde IQ-syndroom geconstateerd. Verder onderzoek moet nog volgen. Bij een ECG van enkele jaren geleden werd dit nog niet geconstateerd. Ik heb al 27 jaar een slapende chronische nierziekte “Berger en Berger”. Ik lees dat het DNA-onderzoek best wel lang kan duren.Is bij het lange IQ-syndroom altijd sprake van een erfelijke ziekte of kan dit ook spontaan door mijn nierziekte zijn ontstaan? Wanneer moet ik mijn familie: broers, zussen en kinderen inlichten. Een broer 63 jaar is 1 1/2 jaar geleden plotseling aan een hartinfarct overleden.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • H V avatar
  Hoi hoi ik ben en ben op zoek naar mensen (volwassenen, 18+) met het LQT syndroom voor een schoolproject (Avans Hogeschool Breda). Wij moeten namelijk 3 mensen interviewen met het LQT syndroom, helaas hebben wij maar 2 bekenden dus zijn we op zoek naar een derde persoon die wij mogen interviewen. Is er iemand die wij hiervoor mogen interviewen? Het zal waarschijnlijk in de richting gaan van medicijngebruik of leefstijl.

  0
 • M V avatar
  Ik heb van de verpleegkundige die op verzoek van de huisarts een ECG maakte, direct te horen gekregen dat ik een verlengde QT en een onregelmatige hartslag had. Ik moest direct contact opnemen met mijn huisarts die mij direct doorstuurde naar de cardioloog. Nu blijkt na onderzoeken door de cardioloog, fietstest en 24 uur-kastje, dat er niets bijzonders aan de hand is. Er werd dus onnodig paniek gezaaid door degene die het ECG maakte en beoordeelde. De reactie van de cardioloog: "Die mensen moeten hun mond houden, want ze weten niet waar ze het over hebben."Ik denk dat het goed is dat het personeel hierover duidelijke instructie krijgt en zo nodig op aangesproken wordt. Ze zijn zich misschien niet bewust van het feit welke impact zo'n opmerkingen op de mensen heeft. Als je al geen hartproblemen hebt zou je deze daardoor (stress) makkelijk kunnen krijgen.t.

  0
 • A M avatar
  Het Lange QT syndroom kan aangeboren of verworven zijn. Bij verworven LQTS wordt vaak in eerste instantie aan medicijnen gedacht, die de QT tijd kunnen verlengen. Het is mij niet bekend of uw nierziekte dat ook kan doen. Bij de aangeboren vorm kan de verlengde QT tijd wisselend zichtbaar zijn. In uw geval zal eerst gezocht worden naar de eventueel aanwezige genetische afwijking. Als die wordt vastgesteld hoeven familieleden alleen maar een beetje bloed in te leveren. Zoniet, dan krijgen zij algemeen cardiologisch onderzoek om te zien of er ook sprake is van een lange QT tijd. In het algemeen zal dat allemaal worden gecoordineerd door een cardiogenetisch centrum, waar uw cardioloog u naar zal verwijzen

  0

Je moet Inloggen om te reageren