// Zorg algemeen

Lang vliegreis met tachycardie, risico's?

Hallo,

Even in het kort mijn voorgeschiedenis. Ik ben net 40 en heb in juni 2016 een myocarditis doorlopen, helaas met blijvende schade(littekentjes op de hartspier). Ik heb hartfalen en een pompfunctie van rond 35%. In 2017 is er preventief een s-icd geplaatst.

Sinds een jaar heb ik 24 uur per dag een hartslag van rond de 150, dus ook in rust.Heel vermoeiend en was erg beperkt. Hiervoor heel vaak bij de hartfalennpoli geweest voor Ecg's. Medicatie steeds opgehoogd maar werkte niet. Het bleek ineens een artiale tachycardie te zijn. Hiervoor werd een cardio versie ingepland. Een paar dagen voor de cardio versie bleek ik weer sinusritme te hebben rond de 100. Ecv werd afgezegd.  Dit is nu paar weken geleden. Echter sinds 2 weken zit het weer constant boven de 150, ondanks alle medicatie. Ik gebruik ivabradine/procorolan 2x dd 7,5 mg, bisoprolol 2xdd 5mg, ramipril 1dd 5 mg, spironolacton 12,5 mg en furosemide 80 mg. Maar over 6 dgn ga ik met gezin naar Australie op vakantie. Zijn er risico's met zo'n hoge hartslag tijdens een lange vlucht? Ik maak me wat zorgen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Hi ,Op zich is AT een vervelende maar goedaardige ritmestoornis.Vliegen met een ritmestoornis is niet leuk. Aan boord ( door de drukcabine ) wordt alles erger. Op zich zou je prima moeten kunnen reizen. Ik zou contact opnemen met cardio om te kijken of je een ander medicijn mee kunt krijgen wat je voor de vlucht inneemt zodat het rustig blijft, Ik heb altijd sotalol gebruikt bij aanvallen van AT en AVNRT.. en dat hielp redelijk . Ivabradine is volgens mij meer voor sinus tachy dus die werkt misschien niet voor AT. Het is een belletje waard met je cardio. Gaaf hoor Australiƫ! Geniet ervan!

    0
  • L D avatar
    Er zijn zeker risico's als iemand met verminderde hartfunctie en een te snelle hartslag langdurig gaat vliegen. Op grote hoogte is de zuurstofspanning lager, waardoor een hart nog meer moet pompen en dat kan teveel worden, waardoor er heftige klachten zoals acute kortademigheid kunnen ontstaan.Medicatie zal geen garantie beiden dat de ritmestoornis wegblijft, zoals u heeft gemerkt. Ablatie zal wel een blijvende oplossing kunnen bieden.Ik kan u geen direct medisch advies geven via de website. Ik kan u alleen informeren en dringend adviseren contact op te nemen met uw behandelend cardioloog.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy