// Zorg algemeen

Lage hartslag, maar geen stilstand

Beste cardiologen,

Ik heb weer een vraag voor jullie. Regelmatig heb ik last van een aanhoudende lage hartslag (duurt 1-2 dagen voor het hersteld) en ben dan erg beroerd, Kan dan eigenlijk niks, tv kijken is al teveel en lig alleen maar met mn ogen dicht op bed.

Af en toe val ik dan wel, maar gelukkig duurt het nooit heel lang voor ik weer bij kom.

Afgelopen maandag had ik dit weer en heb mijn garminhartslagmeter om gehad. Deze kan ik achteraf uitlezen op de computer. Nu is zichtbaar geworden dat ik tot 2 keer toe daal naar de 30 slagen per minuut. Kan dit de reden zijn waardoor ik flauwval? En is dit op te lossen met een pacemaker?

Ik heb van iemand in Amerika vernomen dat een pacemaker (dual chambre and cloosed loop system) ook op de bloeddruk effect heeft. Zijn jullie daar ook mee bekend?

Bijgevoegd een stukje van mijn meting met de garmin.

 

Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    ,Mijn eerste vraag is of u al bekend bent bij de Cardioloog. Zo niet dan zou ik meteen een verwijzing regelen via de huisarts. De cardioloog zou dan waarschijnlijk eerst een holter onderzoek afspreken om te zien wat u onderliggende problemen zijn. Waarom uw hartslag zakt naar de frequentie van 30 en wat u dan laat zien.Gebruikt u iets van medicatie? Bij betablokker zie je dat een hartslag naar beneden gaat.Maar het kan ook zijn dat uw hartslag ergens in de prikkelgeleiding over het hart blokkeert. Denk hierbij aan een AV block, dat wil zeggen dat er een soort van pauze optreed tijdens het door geven van de prikkel van de boezem naar de kamer. En er zijn zo nog meerdere mogelijkheden te benoemen. Als ze weten wat de oorzaak is bij u, dan kan er gekeken worden wat de behandeling is. Komt het door medicatie, dan kijken ze eerst wat het ritme doet als u deze een periode niet gebruikt. Vaak hersteld dit dan. Mocht het door ritmeproblemen komen dan kan het zijn dat u voor een pacemaker in aanmerking komt. Afhankelijk waar het probleem zich bevindt wordt gekeken welk soort pacemaker het bij uw ritme problematiek past. Dus advies, zorg dat je zo snel mogelijk een afspraak hebt bij de cardioloog.Zeker omdat je het als hinderlijk erv en het idee hebt dat u weg zakt.Veel sterkte..

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy