// Zorg algemeen

Lage hartslag

Bij gebruik van losartankalium Accord 100 mg een hartslag beneden de 60, meestal 50, 51, en soms ook 48,49 , bloeddruk 120/60/ variƫrend naar 108/58 , maar meestal 120/68.Ik heb last van angina pectoris, en op de bijsluiter staat vermeld dat mogelijke bijwerkingen angina pectoris kunnen veroorzaken.Moet ik nu met de huisarts overleggen tot verlaging van genoemde medicijnen?Jongstleden in de maand februari gedotterd, en nog steeds last van angina pectoris met pijn aan beide armen, na deze klacht nog een thorax aorta scan gedaan, gebleken iets verwijd, maar geen aanleiding voor een operatie.Dan heb ik ook nog diabetisch mellitus, welke goed onder controle is.Wanneer mijn lichaam opgewarmd is geen last meer, moet dus als een sporter eerst zorgen voor opwarming, en voorzichtig zijn van warm naar koud.Gaarne uw advies.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Losartan is een bloeddrukverlagend middel. Het verlaagt niet de hartslag, wel de bloeddruk. Aangezien u gedotterd bent en u diabetes mellitus heeft is een goede regulatie van de bloeddruk van groot belang om het risico op complicaties als hartinfarct te verlagen. Met de bloeddrukwaardes die u hier noemt voldoet u aan de richtlijnen voor bloeddrukregulatie.U heeft gelijk dat angina pectoris (pijn op de borst) wordt beschreven als bijwerking van losartan, hoewel dat niet vaak voorkomt (minder dan 1%).Of uw angina pectoris toe te schrijven is aan de losartan of aan vernauwing van de kransslagader kan onderzocht worden: een mogelijkheid is inderdaad om in overleg met uw arts de losartan te verlagen of te vervangen door een ander bloeddrukverlagend middel. Dan weet u of het een bijwerking van het middel betreft. Anderzijds kan de angina pectoris dus ook door kransslagadervernauwing optreden, dus vraag ook zeker aan huisarts of cardioloog of verder onderzoek daarnaar nodig is. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy