// Zorg algemeen

lage cholesterol waarden

Hallo,

even ter info. In 2004 heb ik een hartinfarct gehad. Gedotterd + 2 x stent. In april 2016 weer gedotterd + 3 x stent (geen infarct) in december 2016 weer gedotterd + 2 x stent (geen infarct)  Tevens 2 vernauwingen in linker kransslagader. Maar deze zitten in een gedeelte van de ader dat  niet meer te dotteren zijn daar de ader te smal is.

Bij de laatste bloedonderzoek deze week had ik de volgende cholesterol waarden: 

LDL-cholesterol 1,5 mmol/L 
HDL-cholesterol 0,7 mmol/L 
cholesterol,tot. 2.6 mmol/L 

Op zich zeer laag, maar nu lees ik steeds vaker dat een te lage cholesterol ook niet echt gezond is en kans op hart en vaat problemen kan geven? wat is nu wijsheid in deze? Ik gebruik o.a. atorvastatine 40 mg.

Met vriendelijke groet, 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • B P avatar
    , Inderdaad, zoals al aangeeft, je hebt een (erg) laag cholesterol. Ook ik heb al regelmatig gelezen dat een te laag cholesterol ook niet 'je van het' is. Cholesterol is wel een lichaamseigen 'eiwit' wat het lichaam (en hersencellen) nodig heeft. Trek voor jezelf een lijn als het niet goed voor je voelt.Heb je wel eens geprobeerd te achterhalen wat de oorzaak van de aderverkalking zou kunnen zijn. Denk buiten de standaard dingen als niet roken, veel bewegen, gezond eten, ook eens aan stress. M.n. de stress die jezelf veroorzaakt door continue strijd tussen je hoofd en hart (gevoel). Het alle belangrijkste in dit proces is, en ik spreek uit ervaring, dat je ophoud met die innerlijke strijd, zoek het op en doe er wat aan.zodat levensvreugde weer kans krijgt. Doe de dingen zoals jij het voelt en ziet. Focus je op de dingen die goed gaan, die je energie geven. Daar 'knapt' de mens van op. En ja, die mens heeft ook aderverkalking. So what!

    0
  • M V avatar
    Hallo. U heeft al verschillende dotterbehandelingen gehad. Dat wil zeggen dat in uw vaten het proces van aderverkalking aan de gang is. Hoe laag de uitslagen van het cholesterolgehalte ook is. De cardioloog zal dan vaak toch een statineverlager (cholesterol verlager) voor schrijven. Met het advies om deze ool in te nemen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy