// Zorg algemeen

Kun je dit zien op een echo?

Hallo,Ik heb een vraag waarvan ik hoop dat iemand hem kan beantwoorden.Hartproblemen zitten bij ons in de familie. Mijn opa is op zijn 42e overleden aan een hartaanval en mijn vader heeft meerdere aneurysma's in zijn aorta.Twee jaar geleden heb ik een echo en een ctg gekregen om te kijken of ik ook aneurysma's heb, aangezien het erfelijk kan zijn. Hierop was niets bijzonders te zien.Nu is echter pas geleden ook aan het licht gekomen dat bij mijn vader een stuk van zijn kransslagader ontbreekt. De functie hiervan is overgenomen door meerdere kleine adertjes die hier in de buurt liggen. Omdat in die kleine adertjes wel sneller bloedpropjes en dergelijken kunnen ontstaan krijg hij nu bloedverdunners. Verder heeft hij er weinig last van. De cardioloog kon niet zeggen hoe dit ontstaan is. Het kon aangeboren zijn maar kan ook op latere leeftijd ontstaan zijn. Mijn opa is jong overleden aan een hartaanval en het kan best zijn dat hij dit ook heeft gehad.Nu is mijn vraag: als ik dit ook heb, zouden ze dit dan gezien hebben op de echo die twee jaar geleden bij mij gemaakt is? Ik heb af en toe wel last van pijn op de borst. Mijn huisarts zegt dat dit door stress komt en dat hij niet bang voor mijn hart is omdat het twee jaar geleden al onderzocht is. Nu wil ik dat best geloven maar ik wil natuurlijk ook niet dat er iets over het hoofd gezien is en dat ik straks wel iets erfelijks heb. Bij mijn vader is het ontdekt toen ze een katheterisatie deden.Hopelijk kan iemand mij verder helpenAlvast bedankt

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Hoi,Wat u beschrijft is dat het hart en vaat ziekte in de familie voorkomt.Het ontbreken van de kransslagader wat ondekt is tijdens de CAG, lijkt op een vernauwing die gezien is tijdens de hart catherisatie. Is er ook een stent geplaatst?het wil niet zeggen dat als uw vader en opa vernauwingen hebben u die ook heeft, maar er bestaat wel een relatie als het in de familie voorkomt. Uw huisarts is degene die indien nodig een onderzoek afspreekt. Deze geeft nu aan dat het door stress komt, wat zeker ook een risico factor is. Vaak is het belangrijk om te kijken hoe dat aangepakt of veranderd kan worden in het leven. Wat niet altijd even makkelijk is. Tijdens een echo kijk je niet naar de kransslagaders, maar vooral naar de functie en de kleppen. Bij een CAG breng je de kransslagaders in beeld. Dit kan ook met een scan.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy