// Zorg algemeen

Kryoablatie bijwerkingen

Heb een jaar geleden een kryoablatie ondergaan, na deze ablatie kreeg ik gelijk last van mijn maag, later bleek, na onderzoek in het ziekenhuis, dat er weinig kneedfunctie van de maag was, na overleg tussen MDL arts en de cardioloog zou de Nervus Vagus verstoord kunnen zijn. Van de cardioloog heb ik begrepen dat door de koude, de zenuwvertakkingen die om de boezem liggen en in kontakt staan met de Nervus Vagus beschadigd kunnen zijn, waardoor de Nervus Vagus ook enigszins verstoord kan raken en daardoor de kneedspieren rond de maag ook minder gaan functioneren.Volgens de artsen herstellen de zenuwen zich vanzelf kan wel een jaar duren.Deze bijwerking van de Kryoablatie wordt niet verteld en staat ook nergens vermeld.1) Is dit bekend en zoja hoe vaak komt dit voor, hoelang duurt het zenuwherstel proces2) Andere vraag: het aantal ritmestoornissen is na de Kryoablatie sterk afgenomen, nog 1x per 2 weken een korte (paar sec.) snelle hartslag of aanzet tot Atriumfibrilleren. Het hart corrigeert zichzelf, ga ervan uit dat dit een goed teken is. Kan ik ervan uitgaan dat die paar keer zullen verminderen of kunnen de stoornissen weer verergeren.Hoelang is de duur waarna normaal gesproken geen stoornissen meer zouden moeten optreden, de één spreekt van 3 maanden de ander van een jaar of nog langer

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R B avatar
    Na een jaar heb ik eindelijk antwoord op de vraag wat er soms met mijn maag aan de hand is. Ik heb een jaar geleden een VT ablatie gehad en heb sindsdien dezelfde klachten die hier beschreven worden. Ik heb het gemeld bij de electrofysioloog maar die reageerde er niet echt op.Hopelijk gaat het over.

    0
  • A M avatar
    De beschadiging van de zenuw naar de maag is een zeldzame bijwerking die niet specifiek aan cryoablatie gebonden is, maar ook bij RF ablatie voorkomt. Vaak herstelt het spontaan, maar daar kan wel een jaar mee gemoeid zijn.De bijwerking wordt zo weinig gezien dat hij ook bij ons niet in folders is opgenomen.Bij de beoordeling van het effect van een ablatie van boezemfibrilleren wordt het optreden van ritmestoornissen in de eerste 3 maanden na ablatie nog niet meegenomen; een ablatie kan daarna toch best succesvol blijken te zijn. Maar als er na 3 maanden nog ritmestoornissen zijn wordt het succes als niet volledig beschouwd. Afhankelijk van de klachten worden dan vaak weer medicijnen voorgeschreven, of wordt een 2e ablatie uitgevoerd.

    0

Je moet Inloggen om te reageren