// Zorg algemeen

kransslagaderverkalking

CVRM onderzoek gehad en alles prima in orde. Via wetenschappelijk onderzoek Robinsca een hartscan gehad, waaruit bleek dat ik een zeer hoge kalkscore van 667 heb. Mijn cholesterolgehalte is heel goed. Gebruik een bloeddrukverlager ramipril 5 mg zonder tiazide.Welk advies kunt u geven met betrekking tot verminderen van de verkalking en indien dat niet mogelijk is, het stabiliseren hiervan.

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Er is bij een CT scan van uw hart een zogenaamde calciumscore (kalkscore) berekend. En score van nul betekent een heel laag risico op toekomstige problemen aan de kransslagaders (hartinfarct). Een verhoogde calciumscore zoals bij u betekent dat het risico op toekomstige problemen aan de kransslagaders hoger is en daarom is het van belang dat er krachtig cardiovasculair risicomanagement (CVRM) wordt nagestreefd: in andere woorden: uw bloeddruk, cholesterol etc. moeten strak gereguleerd worden. U wordt al behandeld met een bloeddrukverlager en u zegt dat uw cholesterolgehalte goed is (hoe laag is goed? wat is uw LDL-c waarde?). Als de risicofactoren strak gereguleerd zijn en u rookt niet, eet gezond, beweegt iedere dag en heeft geen suikerziekte, dan heeft u er alles aan gedaan om het risico zo laag mogelijk te maken voor u als individu.Helaas betekent dat niet dat uw calciumscore kan verminderen (variaties in de metingen daargelaten), wel kunt u hier stabilisatie mee nastreven.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy