// Zorg algemeen

krampende pijn links borstbeen

ik heb hier al eerder gepost ivm extrasystolen. Hier kan ik nu redelijk mee omgaan, ze komen ook minder vaak voor maar sinds een paar weken heb ik bijna dagelijks meerdere keren per dag een plotselinge, krampende pijn iets links van mijn borstbeen. Deze krampende pijn duurt slechts enkele seconden maar maken mij angstig. Het is een rare pijn die ik nooit eerder heb gevoeld. vorige week bij de huisarts geweest maar die wist niet goed wat het kon zijn maar verwachte niets van het hart. Nu belde zij een paar dagen later op dat ze me toch wil doorsturen naar de cardioloog. Ben ik blij Mee maar maak me echt zorge. Kan pas over 3 weken bij de cardioloog terecht. Ik Heb een beetje gegooched, ik weet het, stom stom! En ben nu bang voor een onstabiele angina pectoris of iets dergelijks. Ben tijdens die kramp verder niet benauwd, niet misselijk of i.d. Kan iemand mij mss wat geruststellen?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

 • P T avatar
  Met een normale echo, ecg en fietstest kun je gerustgesteld zijn, zoals je eigen cardioloog al aan heeft gegeven.

  0
 • p W avatar
  Afgelopen donderdag heb ik een hartecho, ecg en fietstest gehad. Hier is niets uitgekomen volgens de cardioog en komt het niet van het hart af, maar toch blijf ik die krampende pijn regelmatig houden. Kan ik er echt vanuit gaan dat deze pijn echt niet van het hart komt als er niets uit deze tests gekomen is?

  0
 • P T avatar
  Dat de klachten in rust voorkomen en enkele seconden duren zijn minder verontrustende feiten. Inderdaad is Tietze een van de mogelijke diagnoses, maar Tietze is wel een diagnose die pas gesteld kan worden als andere (gevaarlijkere) oorzaken voor uw klachten zijn uitgesloten

  0
 • p W avatar
  Ook heb ik in februari al een 24 uurs holter onderzoek gehad. Zou hier dan al niets uitgekomen moeten zijn? Hieruit bleken zover ik weet aleen 2 pacs en 3 pvc

  0
 • p W avatar
  Hartelijk dank! De kramp komt met name in rust voor. En duuit slechts enkele Seconden. Zou dit ook een geval van tietze kunnen zijn? Druk uitoefenen op het borstbeen is wel gevoelig maar niet pijnlijk. De huisarts heeft besloten me door te sturen ivm de combinatie van de extrasystolen, deze pijn en een af en toe verhoogde bloedDruk. Ik ben trouwens 35 jaar.

  0
 • P T avatar
  Het is van hier natuurlijk moeilijk om u een zinvol antwoord te geven op zo'n belangrijke vraag. Angina pectoris is de term die door artsen gebruikt wordt om pijn op de borst aan te duiden ten gevolge van zuurstoftekort van het hart (hetgeen meestal door vernauwingen in de kransslagaders ontstaat). Je kunt daarbij onderscheid maken tussen stabiele angina pectoris enerzijds: betreft vaak drukkende of krampende pijn op de borst die optreedt bij inspanning, koud weer of na het eten en die weer zakt als je stopt met de inspanning en instabiele angina pectoris anderzijds: zelfde soort klachten, maar die treden specifiek ook op in rust. Een belangrijk deel van de mensen met vernauwingen van de kransslagaders heeft echter niet de hierboven beschreven typische klachten, maar bijvoorbeeld klachten van de kaken of bovenbuik en ga zo maar door. Het feit dat uw klachten maar enkele seconden duren is niet typisch voor angina pectoris, maar sluit het niet uit.Als uw huisarts u vanwege de door u beschreven klachten sowieso al doorstuurt naar de cardioloog en u maakt zich zelf zorgen of er geen sprake is van instabiele angina pectoris, dan is het toch raadzaam om uw huisarts te vragen of het niet verstandig is om eerder te gaan (bijkomend voordeel: mocht de cardioloog geen afwijkingen vinden, ben je ook eerder gerustgesteld en hoef je minder lang in angst te zitten).

  0

Je moet Inloggen om te reageren