// Zorg algemeen

Kramp

Beste lotgenoten,

 

Vorig jaar heb ik een openhart operatie gehad en een nieuwe aorta klep met een stukje aorta. Nu heb ik sinds een tijdje een last van kramp achtige verschijnselen vanuit mijn middenrif naar mijn linker oksel. Ze hebben helaas een zenuw geraakt van mijn linker diafragma en die staat nu hoog. Het is wel iets verbeterd door mijn ademhalingsoefeningen. Ik weet niet of het daar mee te maken heeft maar het is wel iets wat ik voor mijn operatie nooit heb mee gemaakt. Het is in ieder geval uitgelsoten dat het iets ergers is maar misschien hebben er meer mensen last van of weten een oplossing.

 

Groeten 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J t avatar
    meneer,Heel vervelend dat u deze complicatie heeft overgehouden na uw hartoperatie. Deze complicatie komt heel zelden voor, de zenuw die hiervoor verantwoordelijk is (de nervus phrenicus) kan inderdaad door een hartoperatie beschadigd worden door directe aanraking of door koude (soms wordt ijs gebruikt om het hart te koelen). Soms herstelt de zenuw, dit kan tot 1 jaar nog gebeuren. Als de zenuw niet werkt, blijft het diafragma (bij u aan de linker zijde) hoog staan en helpt niet mee met de ademhaling. Normaal bij inademing gaat het diafragma naar beneden en bij uitademing naar boven, bij u blijft het diafragma hoog staan. Mocht er geen verbetering komen van het diafragma, dan is er soms nog een operatie mogelijk, waarbij de diafragma wordt 'verlaagd'. Ik weet dat in Nijmegen en in Leiden er longchirurgen zijn die dat regelmatig doen. Uw klacht van het krampverschijnsel van uw middenrif naar uw oksel kan ik niet goed verklaren, mogelijk begint het diafragma weer wat te doen??Heel veel sterkte van , Eindhoven

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy